Нацполіція почала розслідування за фактом порушення виборчого законодавства у Коцюбинському

Нацполіція розпочала кримінальне провадження за фактом підробки бюлетенів у Коцюбинському. “Слідчим відділом зараз зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст. 158 КК України”, покарання за яке передбачено у вигляді позбавлення волі від 3 до 5 років. На даний момент проводяться необхідні слідчі дії для прийняття законного рішення”, – повідомив начальник відділення слідчого відділу ІВП Євген Олійник.

HOV55Tj_pRk

До правоохоронних органів звернулися офіційні спостерігачі на позачергових виборах від громадської організації “Адвокат “Правозахисна група”. Протягом місяця ними було встановлено ряд порушень, зокрема незаконне виготовлення перших виборчих бюлетенів, які в подальшому були знищені.

Поки триває слідство, ім’я підозрюваних не називають.

Нагадаємо, що 17 липня у Коцюбинському пройшли скандальні вибори селищних депутатів, які пролобіювала нардеп Ольга Червакова. Антиконституційну постанову ВРУ “Про скасування повноважень Коцюбинської селищної ради”, яка запустила виборчий процес, була скасована і визнана незаконною Вищим адміністративним судом та Верховним судом України, проте вибори все-таки були проведені.

Відповідно до офіційних результатів з 26 округів 15 депутатів обрано від партії “Нові обличчя” та однодумців-самовисуванців, 10 депутатів з команди екс-голови селища Ольги Матюшиної та 1 депутат обраний від БПП.

Детальніше – в сюжеті Ірпінь-ТБ:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.