На начальника Мунварти Ірпеня Миколу Ковальчука складено адмінпротокол за приховування публічної інформації від ЗМІ

На начальника Мунварти Ірпеня Миколу Ковальчука складено адмінпротокол за приховування публічної інформації від ЗМІ. Про це інформагентству ITV повідомила представник Уповноваженого з інформаційних прав Юлія Деркаченко.

«Складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною другою статті 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме: неповне надання інформації. Зазначений протокол направлено для розгляду і прийняття рішення до Ірпінського міського суду Київської області», — зазначено в повідомленні Уповноваженої з інформаційних прав.

Адмінпротокол на Миколу Ковальчука складено у межах провадження, яке було відкрито за скаргами Інформаційного агентства ITV. Журналісти звернулися до Уповноваженого з прав людини після того, як Муніципальна варта не надала належні відповіді на запити про публічну інформацію. 

Як ми вже повідомляли раніше, у комунальному підприємстві приховали від ЗМІ та громадськості імена, прізвища та посади своїх працівників, а також відомості про нарахування їм заробітної плати та премій.

Також сьогодні стало відомо, що суд зобов’язав КП «Муніципальна варта» надати цю інформацію депутату ІМР Андрію Помазану, якому теж не надавали її у повному обсязі.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.