На місці старого знищеного ринку в Ірпені планують облаштувати площу Свободи

В Ірпені на місці старого ринку, який був частково знищений під час бойових дій у місті, можуть облаштувати площу Свободи — з парком, фонтаном, велодоріжками, зонами відпочинку, скейт-зоною та торговим центром. Про це повідомляють в Irpin Reconstruction Summit.

24 лютого, в результаті проведеного архітектурного конкурсу на облаштування площі, перемогла команда архітекторів на чолі з Мариною Данильцевою. Журі конкурсу серед переваг відзначили, що цей проєкт відповідає сучасним дизайн-трендам та є найбільш реалістичним для втілення.

Команда Марини Данильцевої запропонувала звільнити вулиці від паркування, яке розташовувалося раніше навколо ринку, і натомість надати більше простору для пішохідних зон та велодоріжок. Всередині площі, згідно із проєктом, заплановано облаштувати невеликий парк з ландшафтною підсвіткою дерев в темний час доби.

Серцем композиції автори проєкту бачать «сухий» фонтан зі скульптурою, що символізує свободу. Фрагмент композиції «Безпечний простір» скульптора Гузенка Кирила розміщений у візуалізації, як приклад для майбутньої скульптури, що буде обрана на конкурсній основі.

До речі, у торговому домі передбачено підземний паркінг з укріпленням, який може слугувати як укриття.

До команди, які працювали над цим проєктом увійшли Марина Данільцева, Катерина Максіменцева, Агнеса Снісар, Анна Карапетян, Станіслав Клименко, Тимофій Нагорний, Родін Сергій, Анна Журба, Олег Проценк, Торба Ярослав, Сергій Саган, Андрій Пучинін, Павло Кормільцев, Софія Дзюблик, Кирило Гузенко, Геннадій Генаха, Дарина Журило, Володимир Левицький, Алла Куц, Хвищук Владислав.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.