На Київщині пом’якшують карантин

У Київській області з вівторка, 26 травня, карантин буде пом’якшено. Про це під час онлайн-брифінгу повідомив т.в.о. голови Київської облдержадміністрації Василь Володін.

“Із завтрашнього дня, 26 травня, вівторка, у Київській області карантин буде пом’якшено”, – заявив він.

За словами Володіна, це означає, що дозволені, але при чіткому контролі за дотриманням вимог, регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автотранспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполученні. При цьому кількість пасажирів має дорівнювати кількості місць для сидіння. Водії мають проходити температурний скринінг, відстань між водієм та пасажиром – не менше метра або захисний екран. Усі мають бути в масках.

Також, зауважив Володін, в області можуть працювати дитсадки за умови дотримання протиепідемічних заходів, визначених Міністерством охорони здоров’я. За тих самих умов можуть працювати і готелі, дозволяється проведення спортивних заходів, але без глядачів, на них може бути не більше 50 учасників. Якщо їх більше – потрібне погодження з МОЗ.

Релігійні заходи можливі за умови перебування в приміщенні з розрахунку – одна особа на 10 кв. м, усі мають бути у масках, людям мають вимірювати температуру, потрібно облаштувати місце для обробки рук.

Нагадаємо, з 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Водночас уряд послабив загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони діятимуть лише в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.

Послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених постановою уряду.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.