Ми повинні тримати курс, розпочатий урядом Арсенія Яценюка, – Тарас Кремінь

Україні потрібно дотримуватися курсу, який було розпочато урядом Арсенія Яценюка п’ять років тому: безпека, оборона, робота над поліпшенням бюджетної складової та проведення реформ. 

Про це заявив народний депутат фракції “Народний фронт” Тарас Кремінь в ефірі телеканалу “Рада”.

Він наголосив, що майбутні вибори Президента мають бути проведені прозоро, чесно й об’єктивно, щоб їх визнав увесь світ. 

Народний депутат повідомив, що напередодні голова МВС, представник “Народного фронту” Арсен Аваков презентував портал “Вибори”, де в онлайн-режимі можна буде спостерігати за виборчим процесом.

“Я абсолютно підтримую колег по парламенту, які висунули ініціативу щодо створення Тимчасової слідчої комісії щодо недопущення впливу Росії на проведення виборів в Україні”, – заявив представник “Народного фронту”. 

“Є повідомлення українських та іноземних спецслужб про те, що Росія планує за рахунок тимчасово переміщених осіб спробувати вплинути на результати виборів. Дозволити цього ми не можемо, тому треба зробити все, щоб наша підготовка до виборів протягом цього сесійного тижня була максимально професійною, чесною, відкритою та проводилась згідно чинного законодавства”, – додав він.

Тарас Кремінь також повідомив, що на порядку денному Верховної Ради перебуває законопроект про посилення відповідальності за порушення в передвиборчому процесі.

“Сподіваюся, що попри політичні баталії, які ми можемо спостерігати, парламентська коаліція й парламентський здоровий глузд переможе”, – зазначив він.

Коментуючи питання ухвалення законопроекту про визнання української мови як державної, голосування щодо якого заплановано на четвер, 28 лютого, народний депутат, зокрема, заявив: “Питання державної мови – це питання геополітичне, питання національної безпеки та питання майбутнього. Ті країни, які свого часу ухвалили закони про підтримку державної мови, відродили національну культуру, мову та духовність”.

“Зрештою, те гасло, яке проголосив наш лідер Арсеній Яценюк – “Мова, культура, пісня”, якраз говорить про те, що ми не можемо стояти осторонь найголовнішого та найчутливішогосегменту, яким є питання мовної політики. Адже, згідно результатам соціологічних досліджень, 80% українців вважають, що державною має бути саме українська мова. Власне, це прописано в Конституції”, – підсумував Тарас Кремінь.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.