Музика картин Поліни Анастасії Антонюк

21 жовтня в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї  відкрилася виставка живопису Поліни Анастасії Антонюк. Художниці цього дня виповнилося 16 років. Вона навчалася в Ірпінській СЗОШ № 12. Нині навчається на 2-му курсі Мистецького коледжу художнього моделювання і дизайну ім. С. Далі.  Поліну Анастасію приваблюють і інші види мистецтва. Вона вивчає музику в Ірпінській дитячій школі мистецтв ім. Михайла Вериківського, грає в театрі “Скло”, студії театру і кіно “Ромео і Джульєтта”. Поліна Анастасія Антонюк також активна учасниця пленерів “Намальований Ірпінь”.

Художниця стрімко розвивається. Це помітно, якщо порівняти її нинішні роботи з попередніми, навіть із зимового пленеру. Для художниці характерне тонке відчуття гармонії кольорів і вміння передати її на полотні. Дівчина любить зображувати, зокрема, красу місячної ночі. А пейзаж ірпінської колонади з оркестром у місячну ніч юна художниця назвала “Музика ночі”. Дійсно, в її картинах відчувається музика. В картині “Танцівниці” Антонюк зуміла відтворити рух. А ось небо, облямоване верхівками сосен. Поліна Анастасія так і назвала картину: “Небо”. А я назвав би її: “Ми дивимося на небо, чи небо дивиться на нас?” Ми зрідка позираємо на небо, але більшу частину життя метушимося, заклопотані і не думаємо про небо. А Небо, Бог, дивиться на нас постійно. Він нас бачить весь час. І про це треба пам’ятати. Я не думаю, що художниця писала цю картину саме з такими думками. Але те, що її картина викликає у пересічного глядача філософські асоціації чи інші думки залежно від його життєвого досвіду,  освітнього і культурного рівня, є ознакою таланту авторки.

Творчий доробок Поліни Анастасії Антонюк позитивно оцінили заслужений художник України і педагог Костянтин Могилевський, професійний художник Віктор Медведєв, директор Ірпінської дитячої школи мистецтв ім. М. Вериківського Наталя Дидикіна, журналіст Сергій Лащенко, ветеран педагогічної праці Августа Леонтович та інші. Костянтин Могилевський подарував іменинниці альбом з репродукціями Врубеля, а Віктор Медведєв –  натюрморт, який він написав 2002 року, якраз коли народилася юна художниця. Начальник відділу культури, національностей та релігій Євгенія Антонюк побажала своїй доньці Поліні Анастасії щастя.

Анатолій Зборовський,

директор Ірпінського історико-краєзнавчого музею

Bookmark the permalink.

Comments are closed.