Мунварта Ірпеня нагадує правила поводження з гідрологічним заказником “Криничка”

В Ірпені є унікальний природний куточок з цілющими властивостями води, який обов`язково потрібно зберегти для наступних поколінь. Тому Муніципальна варта нагадує правила поводження з такими об’єктами. Про це повідомили на сторінці КП “Муніципальна Варта” Ірпінської Міської Ради.

“Криничка” має велике природоохоронне, рекреаційне, естетичне та релігійне значення, проте не всі люди розуміють важливість збереження цього дорогоцінного джерела, та порушують заповідний режим.

На території гідрологічного заказника забороняється:
– розведення вогнищ;
– засмічення та забруднення території, влаштування сміттєзвалищ;
– проїзд всіх видів траспорту пока дорогами загального користування, за винятком службового транспорту та протипожежної техніки, а також влаштування автостоянки автомобілів;
– знищення або пошкодження інформаційно-охоронних, межових знаків та інформаційних щитів;
– розорювання земель за винятком проведення протипожежних заходів;
– надання ділянок під будівництво та оренду;
– порушення грунтового покриву, гідрологічного режиму та меліоративні роботи;
– рубки головного користування та прохідні рубки;
– розробка корисних копалин;
– порушення умов гніздування птахів та поселень звірів;
– мисливство та натаскування собак;
– використання природних ресурсів без встановлених та затверджених відповідно до чинного законодавства лімітів, та з порушенням умов і термінів їх використання;
– будь-яка діяльність, що загрожує збереженню або призводить до деградації чи зміни первісного їх стану.

Щоденно на даному об’єкті на порушників заповідного режиму інспектори Муніципальної варти складають декілька протоколів про адміністративні правопорушення. Відпочивайте з розумом!

До слова, “Криничка” — гідрологічний заказник місцевого значення площею 2 га, розташований в Ірпені між вулицями Глінки та Ново-Оскольська, який увійшов до складу природно-заповідного фонду України в 2013 році. Заказник охороняється як національне надбання, зі встановленням необхідних вимог охорони, відтворення, та використання природних ресурсів. Джерело та територія довколо нього є дуже популярним і затребуваним серед ірпінчан та гостей міста.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.