Муніципальна варта Ірпеня звинуватила інформагенцію “Погляд” у брехні і маніпуляціях

Працівники КП “Муніципальна варта” Ірпеня звинуватили інформаційну агенцію “Погляд” у маніпулюванні громадською думкою і використанні ботів.

Нещодавно журналісти “Погляду”опублікували новину, де вказали, що працівники “Муніципальної варти” побили громадянина у парку “Покровський” 8 січня.

“Останні дні в соціальних мережах і деяких низькопробних місцевих ЗМІ типу телеканал “Погляд”, “Портал Ірпеня” тощо, використовуючи ботів і маніпулюючи громадською думкою за допомогою чи то адвоката, чи то місцевого депутата, чи то громадського активіста Лаврентія Кухалейшвілі, безпідставно звинувачують працівників “Муніципальної варти” Ірпінської міської ради в побитті деякого громадянина “Т”. Враховуючи те, що ці інформаційні ресурси в силу своєї заангажованості і політики однобокого подання інформації не спроможні об’єктивно висвітлити дану подію, публікуємо офіційний коментар начальника КП “Муніципальна варта” Ірпінської міської ради” – йдеться у повідомленні.

Муніципали повідомили, що 8 січня, приблизно о 15:30–16:00 громадянин “Т”, озброївшись монтувальним ломом типу “фомка”, почав ламати тимчасову споруду для збору ялинок, супроводжуючи це нецензурною лайкою і прокльонами на адресу не тільки комунальних служб, а й відпочиваючих в парку і т.п. Інспектор служби контролю, який на той час здійснював чергування в парку, зробив зауваження громадянину “Т” з одночасною вимогою припинити протиправні дії. Замість того щоб виконати законні вимоги інспектора, громадянин “Т” накинувся на нього і почав наносити удари монтувальним ломом в голову, плечі та живіт, одночасно нецензурно і образливо висловлюватись на адресу інспектора. Інспектор попередив нападника що визиває групу швидкого реагування, і, захищаючись від нападу зі сторони громадянина “Т”, застосував спецзасіб “Терен 4”, та одночасно скористувався кнопкою тривожного виклику групи швидкого реагування Муніципальної варти.

Через 5-7 хвилин, по прибуттю групи швидкого реагування, порушник заховався у дворі приватної садиби. Група реагування надала першу допомогу інспектору, викликала поліцію і швидку допомогу. По приїзду патрульної поліції постраждалий інспектор надав їм пояснення. За весь час, поки патрульна поліція знаходилась на місці пригоди, нападник переховувався на території приватної садиби. Після того, як патрульна поліція покинула місто пригоди, громадянин “Т” викликав групу підтримки в кількості двох приятелів чоловіків і сусідки, та вийшов з подвір’я в парк “Покровський”. Там він продовжив нецезурною лайкою висловлюватись на адресу інспекторів Муніципальної варти, які чекали на приїзд швидкої. Один з чоловіків з групи підтримки почав натякати працівникам варти, що “вони прийшли вже не з ломиками, а з пістолетами”. В якийсь момент громадянин “Т”, втративши над собою контроль, накинувся з кулаками на одного з інспекторів групи реагування і спробував спровокувати бійку.

“У відповідь на агресивну поведінку і загрозу здоров’ю та життю працівника КП “Муніципальна варта”, старшим інспектором патрульної групи було прийнято рішення застосувати до нападника спецзасіб “Терен 4″ і обмежити його дії за допомогою пластикових наручників одноразового використання. Одночасно було повідомлено про подію до органів Національної поліції і викликаний наряд патрульної служби”, – заявляють муніципали.

 Приблизно через 10 хвилин прибув наряд патрульної служби, якому і було передано правопорушника, а ті, в свою чергу, доставили його до Ірпінського відділку поліції. Інспектори групи швидкого реагування прибули до Ірпінського відділку Національної поліції, де дали пояснення щодо даної події. Інспектора, якому громадянин “Т” наносив удари монтувальним ломом, було доправлено каретою швидкої в травмпункт Ірпінської міської лікарні (м. Буча).

Маючі відповідні докази, Мунварта Ірпеня вважає, що громадянином “Т” було порушено декілька норм чинного кримінального та адміністративного законодавства.

Як відомо, це не перше звинувачення на адресу інформаційної агенції. Нещодавно керівник Громадської організації  “Animals in Law” Ірина Мурга звинуватила інформаційну агенцію “Погляд” у психологічній травлі і маніпуляціях. Після інтерв’ю “Погляду” зоозахисниця заявила, що журналісти порушують професійну етику, готують замовні матеріали і задають підготовлені наперед питання, націлені на конкретний результат.

Крім цього, начальник відділу культури, національностей та релігій Євгенія Антонюк спростувала інформацію каналу “Погляд” щодо забудови міського будинку культури. За її словами,  під сюжетом на сторінці інформаційного ресурсу почали зникати її коментарі.

Агенція також опублікувала недостовірну інформацію, яка вводить в оману читача, відносно ситуації з автозаправкою в Ірпені. Утім, журналісти помилково звинуватили у надзвичайній ситуації компанію, яка не має жодного відношення до згаданої будівлі.

Також днями в.о. мера Ірпеня Андрій Літвинов звинуватив інформаційну агенцію “Погляд” у брехні і публікуванні фейкових новин.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook,  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.