МОЗ: показник активних хворих на коронавірус значно перевищив допустиму норму

В Україні за десять днів кількість активних хворих на COVID-19 збільшилась з 37 до 50 осіб на 100 тисяч населення.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Коли ми визначались з цим критерієм (показником активних хворих на 100 тис. населення , вже знаходились в умовах адаптивного карантину, вже працювала стратегія стримування, яку ми обрали, цей показник активних хворих складав близько 37 на 100 тисяч населення. На сьогодні він складає близько 50, і це відбулось у нас практично за 10 днів – ми пройшли цей шлях від 37 до 50”, – заявив він.

За словами голови МОЗ, фахівці обирали той критерій захворюваності, який був в країні на час впровадження адаптивного карантину (22 травня).

Крім того, Степанов констатував, що ЄС поки що не визначився з критеріями в’їзду на територію Євросоюзу громадян третіх країн. Актуальну інформацію щодо правил відвідування громадянами України інших країн можна отримати на офіційному сайті МЗС.

“Європейські країни ще визначаються щодо послаблення карантинних заходів стосовно в’їзду громадян третіх країн на територію Євросоюзу. Починаючи з 15 червня, було прийнято рішення щодо скасування обмежень перетину (кордонів) в середині ЄС. Зараз вони визначаються, по яких критеріях вони будуть діяти далі, щоб це була загальна позиція ЄС”, – зауважив міністр.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook,  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.