Михайлину Скорик знову спіймали на брехні

Відома у соцмережах “активістка” Михайлина Скорик знову була спіймана на брехні. Цього разу справа стосувалася розподілу державної субвенції на освіту.

Активістка написала, що на освіту Ірпеня державою виділяється чимала сума  і ці кошти залишаються невикористаними.  “Понад 8,5 млн грн лежить на рахунках Держказначейства для нашого міста. Таким чином наші гроші на освіту згоряють щороку. Просимо батьків звернути увагу: відповідь на це питання Олег Білорус категорично не дає. При цьому він стверджує, що “держава не фінансує” школи Ірпеня, а все лежить на бюджеті міста. Це не правда. Таблиця показує, яку саме суму щороку виплачує міністерство Ірпеню – чималу. Чи не так? І з 2016 року все одно залишаються невикористаними чималі суми”, – пише Скорик.

Слова “активістки” спростував директор ірпінської ЗОШ № 13 Володимир Захлюпаний. Він заявив, що цих коштів для фінансування освітньої сфери до кінця року насправді дуже мало. 

“Висновки можна робити коли зрозуміти реальну картину фінансування освіти! 8 млн. Це багато чи мало? До кінця року субвенції це дійсно мало! Давайте порахуємо. Наприклад, у мене в школі 70 учителів. Беремо, разом з нарахуванням до пенсійного фонду, зарплату одного вчителя приблизно 10 000. Отримаємо 700000 грн на місяць, множимо на 3 (три місяці залишилося до кінця року) отримаємо 2100000 грн. Подібних по кількості вчителів шкіл в регіоні 10. Множимо на 10 і отримуємо потребу до кінця року 21 млн. грн. От тепер висновок: є 8 – потрібно 21! Це звісно приблизні підрахунки, але кожен, перед тим як писати свої обурення, може їх зробити усно. А тепер про залишки: звідки вони можуть взятися. Один приклад. Беремо грудень місяць, нарахували заробітну плату за грудень, провели по казначейству, а вчитель в кінці місяця захворів. Компенсація за лікарняний повертається пізніше і без другої статті (податки). Зробити перерозподіл між статтями просто неможливо по часу. Тому залишки можуть бути, хворіти, іти в декрет і т.д. вчитель, я думаю, має право?! Так що, ситуація з державною субвенцією насправді не така, як всі чують з екранів телевізорів”, – зазначив Володимир Захлюпаний.

Очільник школи звернув увагу на те, що державна субвенція використовується тільки на заробітну плату вчителів та податок в пенсійний фонд. Тому цієї суми до кінця року не вистачить і потрібно буде дофінансовувати з місцевого бюджету.

Як відомо, Михайлина Скорик фігурувала у скандалі з підтримкою Януковича на Інтері під час Революції Гідності. Книга Віктора Януковича “The road to success” (“Дорога до успіху”) займала чільне місце в офісі журналістки Михайлини Скорик під час її роботи головним редактором “Подробиць”. А робочий стіл прикрашали російські рублі.

Також журналістка засвітилася у скандалі зі зрадою чоловіка, який перебував у АТО, про що відверто розповіла рідна сестра чоловіка. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.