Місія ЄС перевірила, як в Ірпені реалізується програма «Віднови ДІМ»

Ірпінь відвідала місія Європейського Союзу, яка перевіряє, як відновлюються будинки за програмою «Віднови ДІМ» від Фонду енергоефективності. З гостями спілкувалися представники ОСББ оновлених будинків, депутатка Ірпінської міської ради Тамара Буренко та Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

В Ірпені в рамках програми «Віднови ДІМ» відновлено уже чотири багатоквартирні будинки – два в ОСББ «Затишний» і два – в ОСББ «ЖК «Ново-Оскольський». У них відремонтовано пошкоджені покрівлю, фасад, внутрішні комунікації, замінено вікна.

Загалом же для участі в програмі «Віднови ДІМ» подали заявки 30 ОСББ Ірпеня.

«Спочатку за програмою Фонд планував лише міняти вікна у пошкоджених будинках. Але, коли влітку Тамара Буренко показала його представникам масштаби руйнувань в Ірпені, фінансування програми і саму програму розширили. На один будинок тепер виділяють 7,2 мільйони гривень», — розповів Олександр Маркушин.

За його словами, також Фонд дуже уважно ставиться до професійності підрядників та якості виконаних робіт. Відповідно до програми ОСББ отримує 70% суми авансом і виконує необхідні будівельні роботи. Після завершення ремонту 30% витрат дофінансовуються Фондом.

Кошти на реалізацію програми «Віднови ДІМ» повністю надає Європейський Союз. Загалом, на відновлення будинків в Україні вже виділено ЄС 25 млн грн.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.