Мер Ірпеня Карплюк звернувся до Луценка з проханням перевірити роботу прокурора Київщини

Ірпінський міський голова Володимир Карплюк звернувся до Генпрокурора України Юрія Луценка з проханням перевірити діяльність Київської обласної прокуратури, яку підозрюють в неправомірних обшуках в Приірпінні на замовлення земельної мафії.

«Незрозуміло, чому прокуратура Київської області прислала в Ірпінь людей з автоматами, які силою увірвалися в адмінприміщення і налякали людей. Можна було просто надіслати запит на потрібні документи. І працівники міськради безперешкодно передали б у прокуратуру копії усіх потрібних документів! Це нормальний цивілізований процес. Одразу після інциденту ми заявили, що прокуратура Київської області виконує бізнесове замовлення земельної мафії. Ми і зараз наполягаємо, що так воно і є. Їхня мета – забудувати багатоповерхівками 15 гектарів земель в місті Ірпінь, – заявив Карплюк.

карплюк

Мер додав, що після цієї заяви проти нього особисто, працівників міської ради та представників партії «Нові обличчя» готується ряд провокацій. Їхня мета, за словами міського голови, – відібрати і забудувати землі в Ірпені. Наразі Володимир Карплюк перебуває у відпустці, на цьому наполягли правозахисники, щоб провокатори не мали змоги підкинути протиправні документи, речі або речовини.

«Юріє Віталійовичу, звертаюся до Вас з проханням здійснити службову перевірку прокуратури Київської області, дати оцінку діям силовиків при захопленні адміністративної будівлі в Ірпені. Прошу Вас не допустити провокацій в Ірпені з боку співробітників прокуратури Київської області на замовлення земельної мафії. Я високо ціную Вашу роботу на посаді Генерального прокурора України. Підтримую ті реформи, які Ви почали реалізовувати у структурі прокуратури. Упевнений, що прокурор Київської області Євген Бондаренко досі перебуває на своїй посаді лише тому, що реформа стартувала недавно, – йдеться у зверненні Карплюка до Генпрокурора.

Ірпінський міський голова ще раз наголосив, що міська рада готова надати копії усіх документів, що є в її на вимогу правоохоронних органів, котрі мають на меті знайти правду, а не виконують протизаконні завдання третіх осіб.

Нагадаємо, 16 червня цього року, озброєні люди в масках і з підвісними гранатометами увірвалися у приміщення Ірпінської міської ради на Київщині. На той час там перебувало багато громадян, які оформляли документи, отримували довідки у центрі надання адміністративних послуг «Прозорий офіс», який займає увесь перший поверх міської ради. Спецпризначенці змусили людей покинути приміщення, заблокували усі входи і виходи в будівлі. Свої дії пояснили постановою скандальновідомого Печерського суду міста Києва та наказом прокурора Київської області. Працівники міської ради запитали, які саме документи шукають люди в масках, скопіювали потрібні документи і добровільно передали силовикам прокуратури. Це вже не перший агресивний обшук у Приірпінні. Місяць тому, 13 травня, схожі дії відбулися у селищі Коцюбинське, яке адміністративно підпорядковане Ірпеню. Тоді представника нашої партії «Нові обличчя» зачинили в приміщенні селищної ради, чинили моральний та психологічний тиск. Так само, як і в Ірпені, жодного запиту з проханням чи вимогою надати потрібні документи в селищну раду не надходило. За словами Володимира Карплюка, дії спецпризначенців обласної прокуратури дуже схожі на бандитські напади та залякування.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.