Меморіал у Києві в пам’ять про Сергія Цимбала

6 травня у Києві під стінами Генеральної прокуратури України відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Сергію Цимбалу – працівнику органів прокуратури, який загинув у зоні АТО, повідомляють Українські національні новини.

e862a50278a4698472eb409c923a43e8ac21133b

Вшанувати пам’ять Цимбала Сергія Володимировича зібралось чимало небайдужих людей, зокрема, працівники Генеральної прокуратури України, Головної військової прокуратури, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, члени Ради прокурорів України, працівники органів прокуратури – учасники АТО, члени сімї, родичі та близькі С.Цимбала. В.о. Генерального прокурора України Ю. Севрук зазначив, що війна, яка йде на сході забирає життя людей, приносить горе в сім’ї, залишає сиротами дітей. “Ніхто і ніколи не компенсує ці втрати…Ми схиляємо голови перед всіма загиблими в зоні АТО, висловлюємо подяку працівникам прокуратури, які ціною свого життя боронили і сьогодні відстоюють світле майбутнє України”, – зазначив Ю. Севрук.

Сергій Цимбал навчався в Національному університеті державної податкової служби України (нині – Університет державної фіскальної служби України). З початком збройної агресії на сході України Сергій добровільно вирішив вступити на військову службу. З серпня 2014 року служив добровольцем у 25-й батальйон територіальної оборони “Київська Русь”. За час проходження служби зарекомендував себе дисциплінованим, грамотним та ініціативним військовослужбовцем. Будучи у відпустці за власні кошти купив автомобіль та повністю переобладнав його для потреб АТО, зібрав медичні засоби, продукти харчування та інші необхідні речі. С.Цимбал героїчно загинув 7 жовтня 2014 року поблизу міста Дебальцеве.

“Описати Сергія можна багатьма словами – це люблячий син, брат, найкращий чоловік у світі, хороший батько, побратим, друг, спортсмен…дуже багато слів, які можна сказати про Сергія. Це людина з величезним добрим серцем і доброю душею. Людина з великої літери. Він дуже любив своє життя. Не кожен у свої молоді 28 років вирішить віддати своє життя за Батьківщину. Сергій ще зробив. “Ти в житті повинен спробувати все” – таким був його девіз. Спробувати в сенсі, щоб все вміти, знати та розвиватися, та не полишати почуття гідності та людяності…Ми дуже пишаємося Сергієм. Він наша гордість, адже завдяки таким, як він наші діти можуть посміхатися та жити і бачити всі барви життя”, – зазначила дружина героя Л.Цимбал.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.