Матюшинська голова ТВК ігнорує рішення Верховного Суду України

Голова Коцюбинської ТВК Людмила Демченко вважає рішення Верховного суду України щодо скасування скандальної постанови ВРУ про розпуск Коцюбинської селищної ради та проведення там позачергових виборів незаконним та ігнорує його. Вчора ввечері, під час засідання ТВК, багато годин поспіль Демченко відмовлялася ставити на голосування комісії питання про скасування постанови №1 Коцюбинської ТВК, тобто щодо припинення виборчого процесу відповідно до рішення Верховного Суду України.

13516517_10153963385759475_8597647161753552311_n

Вчора засідання комісії селищної ТВК почалося о 20:00 і тривало до 4:00 години сьогоднішнього ранку. Увесь цей час частина членів комісії вимагали у голови поставити на голосування вищезгадане питання, адже воно було включене у порядок денний – за це проголосувала більшість членів ТВК ще 13 липня. Проте, посилаючись на те, що члени центральної і територіальної виборчих комісій не були представлені третьою стороною при винесенні рішення Верховним Судом України, Демченко так і не поставила його на голосування.

На пряме запитання щодо рішення ВСУ про скасування постанови Верховної Ради України про розпуск Коцюбинської селищної ради та проведення там позачергових виборів голова ТВК Демченко стверджує, що рішення незаконне! Така поведінка Людмили Демченко, яка працює статистом у місцевій поліклініці, шокує. Адже вищої судової інстанції, аніж Верховний суд України, у нашій державі немає! Його рішення можна оскаржити тільки у Європейському суді з прав людини.

Як відомо, голова Коцюбинської ТВК Людмила Демченко відверто і не прикриваючись, працює заодно з екс-головою селища Ольгою Матюшиною. Ще на попередніх виборах вона відкрито агітувала за Матюшину на своєму основному місці роботи у поліклініці, а протягом червня, коли Матюшина тимчасово повернулася до виконання обов’язків селищного голови, вони разом одним автомобілем їздили на роботу, зачинялися у кабінеті Матюшиної “на каву” та дуетом виганяли з приміщення селищної ради громадян, що прийшли з тим чи іншим питанням.

Під час буремного засідання селищної ТВК бюлетені, які мали отримати члени дільничних комісій до 24:00 вчорашнього дня, видані не були. А це уже пряме порушення виборчого законодавства.

Крім цього, як напередодні стало відомо, Демченко без рішення ТВК самостійно замовила виготовлення бюлетенів в компанії, про яку більшість членів ТВК дізналося лише вчора, коли бюлетені були вже надруковані. “13 липня було подано заяву про кримінальне правопорушення в поліцію і прокуратуру, а законність виготовлення цих бюлетенів і можливість їх подальшого використання буде встановлена ​​судом. Якби наші опоненти були впевнені в своїй перемозі, вони б не наважилися фальсифікувати бюлетені”, – заявив ірпінський міський голова Володимир Карплюк.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.