Матюшина займає посаду селищного голови незаконно

Ольга Матюшина не має права очолювати Коцюбинську селищну раду. Сьогодні, 6 жовтня 2016 року, це підтвердили у Київському апеляційному адміністративному суді.
kaas-fasad (1)
“Апеляційний суд підтвердив законність рішення Ірпінського міського суду Київської області, яким Ользі Матюшиній було відмовлено в поновленні на посаді Коцюбинського селищного голови. Також було підтверджено законність рішення депутатів Коцюбинської селищної ради про висловлення недовіри Ользі Матюшиній і дострокове припинення її повноважень, – коментує подію правознавець Олександр Гарагонич.
Рішення Київського апеляційного адміністративного суду вже набрало чинності. “Це означає, що Ольга Матюшина повинна негайно звільнити кабінет селищного голови Коцюбинського. А Центральна виборча комісія, відповідно до законодавства, має призначити позачергові вибори голови селища”, – пояснює юрист.
Нагадаємо, у квітні цього року депутати Коцюбинської селищної ради більшістю голосів висловили недовіру селищній голові Матюшиній і достроково припинили її повноваження. Така процедура передбачена Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”. Причина недовіри депутатів – бездіяльність селищного голови, яка призвела до колапсу у комунальній сфері та занепаду селища. Однак Ольга Матюшина не захотіла покидати свій кабінет і незаконними методами намагається утриматися у кріслі.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.