Матюшина і Федорів підкинули чергову порцію брехні для коцюбинців

Коцюбинська селищна голова Ольга Матюшина знову бреше свої громаді. Напередодні селищем розповсюдили листівки щодо сесії, що має відбутися саме сьогодні о 18.00, коли українці святкують Другий святвечір. Таке ж повідомлення голова опублікувала на своїй сторінці у Фейсбук. 

У повідомленні йдеться про те, що “депутати 2 роки не розподіляють кошти з бюджету в інтересах коцюбинців”. Зокрема Матюшина вказує на те, що селищу потрібен ремонт доріг та закупівля трактору для очищення снігу. Однак, депутатська більшість стверджує, що це брехня.

 

“Ще в серпні ми проголосували за ці питання. Підтверджую це радісними коментарями Ірини Федорів: “Ми урвали ямковий ремонт. У вересні вже мають кипіти роботи, які мали б бути ще в квітні”. Мешканці, хоч хтось бачив, як кипіли ці роботи? Ні, тому що ремонту доріг так проведено і не було”, – наголошує депутат КСР Ігор Рожанський.

Кошти на трактор депутати Коцюбинської селищної ради виявляється уже теж виділяли. Про це також писали на сайті Ірини Федорів “Громада Приірпіння”.

“Нарешті відголосовано зміни у склад тендерного комітету. На минулому засіданні в серпні було прийнято рішення про закупівлю трактора для чищення снігу, але не проголосували за тендерний комітет, який має оголосити сам тендер на закупівлю”, – йдеться у статті Ірини Латиш.

Ігор Рожанський зазначає, що за тендерний комітет вже теж проголосовано, однак нового трактора в селищі ніхто так і бачив.

 

Нагадаємо, що Коцюбинське досі без ухваленого бюджету-2018 і живе на 1/12 витрат від минулорічного бюджету. Напередодні Нового року селищна голова Ольга Матюшина наклала вето на проголосований депутатською більшістю проект бюджету селища 22 грудня. Тоді депутати підтримали проект бюджету, які підготували самі, адже бюджет, що запропонувала голова вони побачили тільки напередодні сесії, з депутатами його ніхто не обговорював, не враховувалися депутатські запити, більше того, його не розглядала депутатська комісія.

 

У бюджеті, який пропонувала вона було закладено премій і надбавок їй і працівникам ради на суму 4,3 млн. грн! Із 20-мільйонного бюджету – це 21,5%! Вона хоче збільшити штат працівників ради з 21 до 24 ставки. Невже такою нагальною для селища є ставка кур’єра? Тільки проекти відеоспостереження і енергоефективності на 300 і 400 тис. грн! 175 тисяч на незрозумілі тренінги. Невже це першочергові витрати, які потрібні для селища? Ні!”, – розповіла журналістам “Правди Ірпеня” депутат КСР, член бюджетної комісії Людмила Узерчук.

 

Разом з тим у бюджеті, який ухвалили депутати 22 грудня передбачені кошти на заміну теплотрас, капітальний ремонт доріг, будівництво резервуару води, капітальний ремонт дахів і внутрішньобудинкових комунікацій. Усі передбачені витрати описала Людмила Узерчук тут.

 

Депутати повідомляють, що напередодні сесії питання бюджету з депутатами знову ніхто не обговорював. Натомість селищем розповсюдили брехливу інформацію, спрямовану на подальший розпал конфлікту.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.