Маркушин спростував інформацію щодо хлорування води в Ірпені

Перший заступник ірпінського міського голови Олександр Маркушин назвав інформацію агенції “Погляд” щодо хлорування води в Ірпені фейковою. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі.

“Шановні мешканці Ірпеня та Приірпіння! Звертаюся до вас щодо ще одного фейку, чергової неправдивої інформації, яку поширює кишеньковий канал “Погляд”, про те, що при очищенні питної води в Ірпені використовується хлор. Дана інформація не відповідає дійсності. Як перший заступник Ірпінського міського голови, офіційно заявляю – в минулому році в Приірпінні збудовано три станції очищення та знезалізнення води і жодного граму хлору не використовувалося і не буде використовуватися”, – заявив Маркушин.

Цьогоріч в Ірпені мають намір збудувати найбільшу станцію знезалізнення та очищення питної води в місті Ірпінь, потужністю 15 тис кубів води на добу, яка буде забезпечувати 70% наших мешканців якісною водою. “В даній технології не буде використовуватися жодного граму хлор. Я готовий це пояснити кожному жителю міста – щосереди у мене прийомний день і я запрошую всіх мешканців, активістів та псевдоактивістів”, – додав Олександр Маркушин.

Наступного тижня планують оголосити тендер і викласти цю документацію в систему Prozorro, де кожен зможе ознайомитися з документацією і ви побачиить, що Ірпінська міська рада та КП “Ірпіньводоканал” не використовуватиме технологію хлорування води, так само як і раніше не використовували хлор.

“Додам, що громада Ірпеня вже втомилася від постійного інформаційного бруду, який транслюється в ефірі телеканалу “Погляд”. Власнику цього каналу Олексію Зіневичу раджу спочатку повернути вкрадену ним землю – 1,6 га в Лісовій Бучі, яку він незаконно обгородив чотирьохметровим парканом. Бо це набагато гірше впливає на екологію регіону, ніж ваша фейкова новина про “хлоровану воду”, – підсумував Маркушин.

Як відомо, інформаційна агенція “Погляд” постійно поширює недостовірну інформацію. Так, нещодавно начальник відділу культури, національностей та релігій Євгенія Антонюк спростувала інформацію каналу “Погляд” щодо забудови міського будинку культури. За її словами,  під сюжетом на сторінці інформаційного ресурсу почали зникати її коментарі.

Агенція також опублікувала недостовірну інформацію, яка вводить в оману читача, відносно ситуації з автозаправкою в Ірпені. Утім, журналісти помилково звинуватили у надзвичайній ситуації компанію, яка не має жодного відношення до згаданої будівлі.

У зв’язку з цим, колективи успішних комунальних підприємств відмовляються працювати з інформагенцією.


Bookmark the permalink.

Comments are closed.