Максим Плешко: “За рік роботи керуючим справами я змінився”

11947826_962977663745435_5680160453073652015_oНіч із четверга на п’ятницю, близько другої години… Півгодини, як заснув… Телефонний дзвінок… Переляканий голос чергової виконкому: «Тут отой високий неадекватний із Севастополя, що на всіх сесіях горлопанить, розбив двері в Прозорому офісі і пішов із міліціонером у кабінет ТВК. Я двері замкнула, але там із центрального входу Свистович із якимись чоловіками гупають у двері й кричать, що зараз і ці виламають. Приїжджайте! Рятуйте! Мені страшно…»

Швидко вдягнувся, приїхав. Виявилося, що два кандидати у мери, побачивши вночі світло в кабінеті ТВК, подумали, що там вчиняють фальсифікації і почали бити двері, ломитися в будівлю.

…Зайшли разом із ними у кабінет ТВК. Технічний працівник-юрист готує документи до суду, засідання якого має відбутися наступного дня о 10-тій ранку. Причина банальна, як я потім з’ясував: він живе у гуртожитку і у нього немає можливості нормально попрацювати над документами вдома – просто немає Інтернету.

Словесні перепалки, свідчення міліціонерам… Заснув о 5-тій ранку… Вдома дружина весь час хвилювалася…

Дуже символічно, що розрулити цей нічний маразм виявилося моєю останньою роботою в статусі керуючого справами Ірпінського міськвиконкому. Вже о 10:40 новим керуючим справами призначено Костянтина Карєва – людину, яку поважаю і ціную. Я щиро хотів, щоб саме він був моїм наступником. Досвіду роботи, мудрості, юридичної компетенції Кар’єву не позичати.

Здоров’я Вам, Костянтине Юрійовичу, терпіння, прямих доріг і поменше дурнів.

За рік роботи керуючим справами я змінився: перестав бути популістом, вішати ярлики або роздавати прості рецепти. Вкінці кожного тижня я був уже інакшим, ніж на початку – стільки всього постійно змінювалося, робилося, вирішувалося.

Я щиро дякую старшим заступниками за науку і досвід, який вони передавали мені. Дякую підлеглим, які підтримували і старалися у роботі. За цей рік ми багато всього зробили, ми – причетні до речей, які залишаться після нас. І це надихає.

Багато хто із сумом сприйняв мою відставку. Не дочекаєтесь!

Я залишаюсь працювати радником міського голови, депутатом міської ради. Я – в команді, а ця команда – в моєму серці.

Ще раз усім дякую. І вибачте, якщо когось десь образив.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.