Максим Плешко: потрібно перенести “ірпінське диво” в Гостомель

Нещодавно осередок партії “Нові обличчя” в Гостомелі очолив радник ірпінського міського голови Максим Плешко. Кореспонденти “Правди Ірпеня” поспілкувались з радником щодо перспектив розвитку селища і подальших планів команди “Нові обличчя”.

П.І. Максиме Валерійовичу, чим плануєте зайнятись?

П.М. Ми не плануємо, ми вже займаємося. Вникаємо в специфіку та проблеми, які там існують. Зараз активно долучаємось до роботи зі школами, зокрема, школи №13, де впроваджуємо ініціативи міського голови, стипендії, намагаємося зараз відпрацьовувати питання утеплення школи, енергоефективності тощо. Так само по школі № 14 – є ідея зробити освітлення.

П,І. Які першочергові питання, на Вашу думку, потрібно вирішити у селищі?

П.М. Як в Ірпені формувалась першочерговість питань? Перед тим, як до влади прийшла наша команда, були проведені соціологічні опитування. Людей запитували про те, що їх найбільше турбує. На першому місці була якість доріг. За останні 3 роки в Ірпені капітально відремонтовано 53 дороги і останнє опитування показало, що питання доріг у людей вже на сьомому місці.

Гадаю, що питання з дорогами також є болючим у Гостомелі. Але будь-яка стратегія і системна робота повинна бути спрямована, в першу чергу, на  вивчення потреб громади. З того, що я знаю, так як і всюди в нашому регіоні, є напруження з кількістю дітей у школах. Якщо, наприклад, 10 і 11 класів зараз зовсім небагато, оскільки період їх народження припав на розквіт демографічної кризи, то сьогодні перші класи – це якраз бум народжуваності у великих містах. Крім цього, частина людей приїжджає, поселяється. Тут цікаво, комфортно і престижно жити. Так само є питання і з садочками. Тому потрібно вивчати, дивитися соціальну проблематику.

П,І. Що вже зроблено особисто вами для розвитку селища?

П.М. Для того, щоб щось реально зробити в селищі, потрібно дві речі: повноваження і гроші. Наразі мої повноваження більше схожі на громадську роботу і певний лоббізм гостомельських інтересів, тому що селище адміністративно підпорядковане Ірпеню. Деякі питання я домагаю вирішити. Звертаються колеги з гостомельського виконкому, я по можливості допомагаю.

Як я сказав на початку, потрібні також гроші. Я лобіював виділення з ірпінського бюджету 19 мільйонів на інфраструктурні об’єкти Гостомеля.

П.І. Щодо цих коштів. Ірпінь їх вже виділив?

П.М. Так, давно. Вони там уже 3 місяць.

П.І. На що вони спрямовані?

П.М. Вони спрямовані на встановлення тротуарів, наприклад по вул. Ювілейній, на школи, розробку проектів, які надсилатимуться на область з метою фінансування якихось об’єктів. Наскільки мені відомо, велика частина грошей ще не освоєні. Тобто, по деяких питаннях вони вже вкладені, по деяких – ще ні.

П.І. Крім цих коштів, можливе ще фінансування Гостомеля з бюджету Ірпеня?

П.М. Ми плануємо проводити зустрічі з людьми і слухати їх. І дивитися, що потрібно зробити в першу чергу. На невеликі проекти ми готові виділяти гроші з ірпінського бюджету, але потрібно розуміти, що проблем завжди багато, а грошей на їх вирішення не вистачає. Тому ми будемо дивитися по кількості людей, які підніматимуть ті чи інші питання і по важливості самих питань.

П.І. Що б ви кардинально змінили у селищі?

П.М. В Гостомелі є певний управлінський клас. Я маю на увазі депутатів. Вони більшою мірою є традиційними, багато років поспіль обиралися і хочуть далі це робити. Але Гостомелю дуже бракує компетенції управлінського класу. Тобто, люди, які сьогодні представляють селищну раду, не завжди є компетентними і не завжди їх дії спрямовані на розвиток.

Читайте також: Затриманий гостомельський депутат Поповичук наразі в органах

Там є, звичайно, сучасні люди, які хочуть щось змінювати, але їх бракує. Тому, в першу чергу, що б мені хотілося б змінити в Гостомелі, це склад селищної ради. Потрібні нові люди, з новими компетенціями, баченням, підходами. І ми сьогодні звертаємося до людей в Гостомелі, хто відчуває в собі, що він – нове “обличчя”, що хоче змінювати світ навколо себе, ми завжди раді вітати таких людей і запрошуємо до нас в команду! Будемо разом змінювати Гостомель так, як ми змінили Ірпінь.

П.І. Ви за приклад берете розвиток Ірпеня за останні роки?

П.М. Звичайно! Сьогодні деякі позитивні речі, які зроблені в Ірпені (ЦНАП, Агенція розвитку тощо), є вже у Гостомелі. Там є люди, які впроваджують зміни. І нічого не потрібно видумувати. Ми вже в Ірпені пройшли певний шлях. Треба просто брати позитивний досвід і впроваджувати його в Гостомелі. Велосипед давно видуманий. Секрети чуда ми вже знаємо. Його лише потрібно впровадити там.

П.І. Тобто, варто сформувати команду в селищі?

П.М. Так. І просто перенести “ірпінське диво” в Гостомель.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.