Лікарі попереджають про можливий спалах кору в Ірпені

В Ірпені зафіксовано уже два випадки захворювання дітей на кір. Люди, що не хворіли чи не були вакцинованими при контакті з хворим, отримують майже стовідсоткову імовірність занедужати. Тому іде мова про імовірний спалах кору в регіоні. Про це сьогодні на апаратній нараді керівників повідомив головний лікар ІЦМЛ Андрій Тумасов.

“Наразі двоє дітей госпіталізовані і перебувають в інфекційному відділенні Ірпінської міської лікарні. У випадку спалаху все відділення буде відведено для лікування саме хворих на кір. Прошу усіх уважно поставитися до цієї інформації, адже це захворювання може починатися як звичайна застуда чи грип, але часто викликає серйозні ускладнення і навіть призводить до летальних випадків”, – наголосив Тумасов.

Варто зазначити, що сприйнятливість людей до кору є дуже високою. Імовірність підхопити цю хворобу мають навіть діти зі щепленням. Однак, як запевняють інфекціоністи, у таких випадках кір пробігає значно легше і швидше. На сьогодні в регіоні мають щеплення від кору всього 38% дітей. Ірпінські медики наголошують, що у міських амбулаторіях є достатня кількість якісної бельгійської вакцини, на яку не спостерігається негативних реакцій. Робити ревакцанацію дітям зі щепленням у випадку спалаху кору – не потрібно.

З початком нового навчального року, коли діти перебуватимуть у тісному контакті в школах та садочках, імовірність заразитися кором зростає у десятки разів. Лікарі закликають батьків бути уважними до своїх дітей і при найменших підозрах звертатися за медичною допомогою. Першими симптомами і ознаками кору є висока температура, сильний головний біль, нежить, відсутність апетиту та слабкість. Потім — нежить, сухий кашель, збільшення лімфовузлів, запалення слизової оболонки очей (сльозотеча, світлобоязнь, можуть бути гнійні виділення). Рожеві крапкові висипання з’являються на другий-третій день.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.