Ліцеїсти з “ІЛІТу” відвідали художню виставку єврейської культури

Нещодавно в Художній школі академічного рисунку і живопису “Irpen Art School” в рамках Днів єврейської культури в Україні проведено екскурсію про мистецьку виставку, до якої увійшли живописні полотна відомих українських і єврейських художників. Окремим блоком представлено експозицію авторських ляльок ручної роботи від майстринь-рукодільниць. Про це повідомила директор і художник “Irpen Art School” Євгенія Харгрі на своїй сторінці у соцмережі.

Найбільшу зацікавленість викликали твори заслуженого художника України Альберта Фельдмана, зокрема авторський живописний твір “Лети!”, живописний натюрморт “Гранати” художниці Самусеєвої Анни, авторська стилізація мисткині Євгенії Харгрі у декоративній картині “Родина”.

Читайте також: Євгенія Харгрі: для мене мистецтво – як ковток чистої джерельної води

Гостями творчої зустрічі стали директор ірпінського Історико-краєзнавчого музею Анатолій Іванович Зборовський і начальник управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ Андрій Літвінов.

Анаторій Зборовський зауважив, що єврейський народ зробив дуже багато добрих справ для українського народу і, завдяки таким мистецьким заходам, співдружність наших народів активно зростає.

“Такі унікальні мистецькі проекти – якісний виток у розвитку суспільства усіх народів і високий старт для нових починань. Саме у такий спосіб налагоджуються нові мости співдружності народів і подальші спільні ідеї мають можливість втілюватися у життя” – зазначив Андрій Літвінов.

Ліцеїсти чемно подякували Арт-центру за надану можливість стати ближче до культури Ізраїлю мовою живопису, а дирекція Irpen Art School” радо запросила “ІЛІТ” на наступні творчі зустрічі.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.