Лицарі допомагають переселенцям

Днями в ірпінському храмі Різдва Пресвятої Богородиці роздавали вимушеним переселенцям продуктові набори від міжнародної організації «Лицарі Колумба».

Довідка: міжнародна організація «Лицарі Колумба» нараховує більше 2 мільйонів чоловіків. Заснована у 1882 році в США католицьким священиком Майклом МакГівні як братерська організація взаємодопомоги. Таку назву носить на честь Христофора Колумба, якому Америка завдячує відкриттям та євангелізацією. Спочатку члени цієї організації допомагали сім’ям, у яких не стало батька, згодом розширили свою діяльність. В Україну Лицарі були запрошені у 2005 році Блаженнішим Любомиром Гузаром. Зараз в Україні створено 7 Рад «Лицарів Колумба». Зараз у нас організація нараховує близько 400 членів.

Американські «Лицарі Колумба» переслали українцям 200 тисяч доларів на потреби вимушених переселенців. Щомісяця українська організація передає переселенцям 500 продуктових наборів (вартістю близько 150 грн кожна), 200 з яких і були передані в Ірпінь.

За словами керуючого справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради Максима Плешка, в Ірпінському регіоні зареєстровано 3000 переселенців зі сходу.

«В основному до нас надходять звернення від тимчасово-вимушених переселенців, – підкреслив керівник Ірпінського штабу допомоги АТО Василь Чмелюк. – Проблематика різна: починаючи від питань забезпечення житла, працевлаштування, закінчуючи питаннями харчування та медичного обслуговування. Одне з головних завдань штабу – допомогти переселенцям самоорганізуватися».

Керівник міського штабу повідомив, що ними були виявлені неформальні лідери серед переселенців в Ірпінському регіоні і сьогоднішній захід – це результат спільної праці. «Завдяки їхній ініціативі, ми знайшли благодійні організації, які сьогодні забезпечили гуманітарну допомогу в вигляді продуктів харчування, – сказав Василь Чмелюк. – Наразі, штаб допомоги учасникам АТО займається організаційними питаннями оздоровлення дітей-переселенців».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.