Київське метро відновить роботу вже без жетонів

Після відновлення роботи метро у Києві пасажири користуватимуться винятково електронним квитком – метрополітен працюватиме без жетонів.

Про це повідомляє пресслужба КП “Київський метрополітен”.

Однак, додають у відомстві, протягом місяця з дати відновлення роботи пасажири також зможуть використати раніше придбані жетони зеленого кольору. Та все ж радять користуватись: 

♦ KyivSmardCard;

♦ Карткою метро (до 31.03.2021);

♦ Безконтактною банківською карткою будь-якої платіжної системи на жовтих турнікетах;

♦ Мобільними застосунками Google Pay та Apple Pay;

♦ Мобільним застосунком KyivSmardСard;

♦ Разовим квитком з QR-кодом (паперовим або електронним).

Також у пресслужбі уточнили, що пасажири пільгових категорій столиці для проходу в метро, як вказано, мають використовувати Картку киянина. Загалом державні пільгові категорії пред’являють оригінал відповідного посвідчення.

“Для уникнення черг закликаємо заздалегідь підготувати засоби оплати проїзду та перевіряти їх наявність перед виходом з дому, особливо у дітей. Квиток для разового проїзду можна згенерувати завчасно у додатку https://app.kyivcity.gov.ua/start . Це дозволить уникнути черги до каси”, – додали у метрополітені.

До вiдновлення роботи метрополiтену, як зазначається, е-квиток можна купити у Т-кiосках, яких у столиці понад 300. Вони розташованi здебiльшого на зупинках громадського транспорту.

“Що стосується наземного громадського транспорту. В ньому також оплата здійснюватиметься за допомогою KyivSmardCard, разового квитка з QR-кодом (паперового або електронного) або безконтактної банківської картки будь-якої платіжної системи. Проте, до 1 липня у пасажирів залишатиметься можливість придбати квиток на проїзд безпосередньо у кондуктора в трамваї, тролейбусі чи автобусі”, – вказали у КП.

Нагадаємо, що після 22 травня в Україні має відбутися чергове послаблення карантину. Серед іншого, можливо, запрацює громадський транспорт.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.