Київ не має наміру “поглинати” Коцюбинське, – Сергій Даніш

Місто Київ не має наміру “поглинати” селище Коцюбинське, а хоче спільного розвитку і вирішення проблем щодо покращення інфраструктури регіону. Про це розповів в.о. селищного голови Сергій Даніш під час особистої розмови з мером Києва Віталієм Кличком.

“Після заслуховування звіту мав розмову з Віталієм Кличком, в якій, він мене запевнив, що місто Київ не має наміру “поглинати” наше селище Коцюбинське. З його слів місто Київ хоче спільного розвитку і вирішення проблем щодо покращання інфраструктури регіону”, – зазначив Даніш.

Варто зазначити, що така зустріч відбулася в рамках презентації звіту фахового огляду ради Європи “Демократичне врядування у містах-метрополіях на прикладі Київського регіону”, що проходила в приміщенні Київської держадміністрації. Фаховий огляд ставив за мету надати Київській міській державній адміністрації, а також Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, Міністерству регіонального розвитку та Асоціації міст України конкретні рекомендації щодо вдосконалення наявної системи, розвитку законодавства та практики врядування у містах-метрополіях на прикладі Київської області.

“На даний час існує потреба досягнення згоди щодо створення Київської агломерації для кращої координації та планування економічного розвитку житлового будівництва та інвестицій в інфраструктуру на всій території агломерації та по периметру столиці. Створення Київської агломерації передбачає співпрацю територіальних громад столичного регіону з містом Києвом, згідно якої зберігається право на місцеве самоврядування, самостійність та самобутність територіальних громад сіл, селищ та міст, розміщених поряд зі столицею”, – додав Сергій Даніш.

За його словами, найближчим часом Коцюбинською селищною радою буде розглянуто ініціативу Правління Київського регіонального відділення Асоціації міст України, як представника спільних інтересів територіальних громад Київської області, щодо утворення відповідно до Закону України “Про асоціації органів місцевого самоврядування” місцевої асоціації органів місцевого самоврядування “Київська агломерація”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.