Київ може захлинутися в транспортному колапсі і вихлопах, – експерт

Тільки за офіційними даними КМДА, ще в 2017 році кількість авто перевищила позначку в 1,2 млн штук (80% – вантажний автотранспорт), що в 4 рази вище ніж пропускна здатність міста. Київ посів 3 місце в Європі за рівнем заторів (і 12 місце серед великих міст світу).

Директор Інституту стратегії міста Валерій Іщенко заявив: “Місту сьогодні потрібна чітка транспортна концепція і конкретний покроковий план дій, в іншому випадку Києву загрожує справжній “транспортний Армагеддон”.

Іщенко також зазначає, що система парковок-перехоплень для великогабаритного транспорту не спрацювала і в столицю щодня їдуть тисячі фур, тому число таких парковок для вантажівок потрібно збільшити як мінімум удвічі, а також обмежити в денний час потік вантажівок до Києва.

А на рівні міста і Кабміну необхідно терміново прискорити добудову Великої окружної дороги, що теж частково перенаправить трафік машин по об’їзному маршруту.

Нагадаємо, адмінітрація Києва має намір приєднати Коцюбинське до столиці. Це збурило значну частину громади Коцюбинського, яка виступає проти поглинання селища столицею. 

Поряд з тим, представники місцевої влади Коцюбинського неодноразово заявляли, що приєднання селища до Києва силоміць є незаконним та антиконституційним, Коцюбинська селищна рада такі дії не погоджувала, а більшість мешканців селища виступають за самостійне Коцюбинське.

Таку позицію підтримав і парламент, у якому вчора розглядали питання можливого приєднання. За результатами такого розгляду підкомітет Верховної Ради з адміністративно-територіального устрою відмовив Києву в намірі приєднати селище Коцюбинське.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.