Київ дасть змогу Ірпеню самостійно добудувати дитсадок на Курортній, – прессслужба КОДА

Фото: ITV

Сьогодні, 5 грудня, має бути підписаний акт, який дасть можливість Ірпінській міськраді самостійно добудувати дитсадок на вулиці Курортній в Ірпені. Про це повідомляє Інформаційне агентство ITV з посиланням на пресслужбу Київської облдержадміністрації. 

Зазначається, що фінансування будівництва закладу дошкільної освіти №10 здійснювалося за рахунок коштів місцевого бюджету Ірпеня та обласного бюджету, і що дитсадок “досі не добудований”.

“КОДА зі свого боку підготувала всю необхідну документацію для передачі балансових витрат Ірпінській міській раді, яка повністю бере на себе зобов’язання щодо закінчення будівництва згаданого об’єкта у 2020 році. Відповідний акт буде підписаний 5 грудня 2019 року”, – повідомляє пресслужба з посиланням на голову облдержадміністрації Олексія Чернишова.

У повідомленні додається, що проектна потужність дитсадка складає 190 місць.

Нагадаємо, в середині жовтня виконавчий комітет Ірпінської міськради затвердив проектно-кошторисну документацію, яка передбачає завершення будівництва дитсадка на вул. Курортній за рахунок міста. За словами першого заступника міського голови Олександра Маркушина, такої домовленості було досягнуто з обласною владою у зв’язку з тим, що завершальна частина робіт знову нею відкладається. “Вони нам передають актом усе, що зробили, і ми повністю закінчимо своїми силами, бюджетом нашого міста – і вже нарешті відкриємо цей садочок. Ми прорахували, що зробимо це дешевше і швидше”, – зазначив Маркушин.

Як повідомляв раніше голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк, міська влада давно забезпечила свою частину фінансування будівництва дитсадка. З боку області теж було здійснено більшість запланованих видатків, проте “невелика частина фінансування дуже довго затримувалась, а Ірпінь не мав права сам дофінансувати”. За словами голови Інвестради, садок довгий час стоїть готовий на 96%. На переконання Карплюка, питання затягувалося деякими обласними чиновниками з політичних мотивів.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.