Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів назвала дії Чибісова “цирком”

Сьогодні Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів розглядала майже десяток скарг на Київського обласного прокурора Київської області Дмитра Чібісова, які стосувалися порушення прокурорської етики та вчинення дій, несумісних з прокурорським статусом та званням. Про це повідомив ірпінський міський голова Володимир Карплюк на своїй сторінці у соцмережі. 


За словами мера, під час засідання комісії Дмитро Чібісов замість того, щоб надати обґрунтовані відповіді на запитання членів Кваліфкомісії, намагався протизаконно вручити мені підозру у вчиненні надуманих злочинів, незачитавши мої права та вчинивши на очах у всіх членів комісії грубі процесуальні порушення. “Такі дії неприпустимі з його подальшим перебуванням на посаді Київського обласного прокурора. Схоже на те, що Чібісов обрав замість свого захисту напад на мене, адже я вчора був у приміщенні Київської обласної прокуратури, де мені могли оголосити підозру, – заявив Карплюк.


Як відомо, Дмитро Чібісов став абсолютним рекордсменом серед усіх прокурорів за всю історію України по кількості обґрунтованих та прийнятих до розгляду скарг, за якими Кваліфкомісія відкрила дисциплінарні провадження. 


“Чібісов заявив, що я не хочу, щоб він працював на посаді Київського обласного прокурора. Так, це правда. Адже чи можуть жителі області розраховувати на захист з боку прокуратури, коли замість фахового прокурора з високим рівнем довіри обласну прокуратуру очолює “співробітник цирку”?”, – зазначив мер.

Як відомо, нещодавно відбулася прес-конференції в УНІАН, на якій  представники Федерації мотоциклетного спорту України оголосили про намір 19 грудня пікетувати Генеральну прокуратуру України з вимогою звільнити Київського обласного прокурора Дмитра Чібісова. Їх позиція обумовлена тим, що Чібісов намагається забрати у Федерації мотоциклетного спорту України кращий комплекс для проведення змагань, розташований у місті Буча, під Києвом.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.