Кримінальна хроніка

До рук поліції потрапив наркоторговець

Слідчі Ірпінського відділу поліції відкрили провадження за ст. 309 Кримінального кодексу України – після того, як у безробітного чоловіка виявили призначену для продажу партію канабісу на суму понад 40 тис. грн. 

Злочинну діяльність 37-річного наркоторговця виявили й задокументували оперативники Управління протидії наркозлочинності поліції Київщини. Це відбулося завдяки повідомленню від небайдужих людей, яке надійшло на «гарячу лінію».

Під час огляду працівники поліції знайшли та вилучили в чоловіка понад 200 грамів канабісу, розфасованого в поліетиленові пакетики. Як пояснив зловмисник, він мав намір продати товар наркозалежним людям за ціною 200 грн за 1 грам зілля. 

Правоохоронці встановлюють канали надходження наркотика та шляхи його збуту.

Поліція закликає на умовах анонімності повідомляти про незаконний продаж наркотиків або осіб, які займаються їх виготовленням і збутом, на “гарячу лінію” Управління протидії наркозлочинності (тел. (063) 801-90-80) або на спецлінію “102”. 

До виправного центру повернули наркомана-втікача

42-річний чоловік самовільно залишив територію Ірпінського виправного центру в Коцюбинському, де відбуває покарання за скоєння злочину, передбаченого ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Втікача оголосили у розшук, поліцейські відразу розпочали оперативно-розшукові заходи. Вже наступного дня чоловіка розшукав наряд групи реагування патрульної поліції Кагарлицького відділку. Злочинець переховувався у власному будинку. 

Під час проведення обшуку працівники поліції виявили та вилучили сухе подрібнене наркотичне зілля та кристалічну речовину, схожу на метадон, які чоловік зберігав для власного вжитку. За фактом незаконного зберігання наркотичних речовин відкрито кримінальне провадження за ст. 309 Кримінального кодексу України.

Засудженого передали співробітникам Ірпінського виправного центру.  

У Ворзелі впіймали нелегального мігранта

У рамках операції “Мігрант”, яка проводиться на Київщині, поліція виявила у Ворзелі громадянина Азербайджану, що нелегально перебував на території України. Порушника доправили до Державної міграційної служби.

За цим фактом було складено адміністративний протокол за ст. 203 КУпАП України (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України).

За останній період в області було виявлено десятки порушників-іноземців, складено 31 адміністративний протокол та накладено штрафів на суму понад 4 тис. грн.

Поліцейські зупинили авто з підробленим номером кузова

Працівники поліції зупинили в Бучі автомобіль “Опель Омега” з вінницькою реєстрацією, який мав підроблені номери агрегатів. При перевірці документів у водія з’ясувалося, що номер кузова не відповідає запису у свідоцтві про реєстрацію. Оглянувши автівку та звіривши номери агрегатів із даними інформаційно-пошукової системи, поліцейські встановили, що номер кузова має ознаки підробки.

На місце події прибула слідчо-оперативна група місцевого відділу поліції. Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу вилучили, а транспортний засіб помістили на спецмайданчик тимчасового зберігання. Триває перевірка.


За інформацією
відділу комунікації поліції Київської області

Bookmark the permalink.

Comments are closed.