Козинцівська амбулаторія отримала мобільну сонячну електростанцію (відео)

Козинцівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини відтепер енергонезалежна. За сприяння Української і Всесвітньої вітроенергетичних асоціацій та фінської організації «EKOenergy Label» амбулаторія отримала мобільну сонячну електростанцію. За рахунок роботи сонячних систем вона заощаджуватиме традиційну енергію та у разі вимкнення світла стане гарантом безперебійної роботи медичного закладу.

Галина Зазека, фельдшерка:

«І тепло буде, і працювати можна буде, і зарядити телефон і холодильник буде працювати, а там же вакцина».

Андрій Помазан, депутат Ірпінської міської ради:

«Привезли сонячні панелі, повністю закриту систему з інвертором, з акумуляторами, які надають змогу нашій медицині безперервно надавати медичні послуги».

Антон Головенко, заступник директора Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги зі зв’язків із громадськістю:

«Це вже третя станція в наших амбулаторіях і дуже класно, що саме в Козинці ми змогли її доставити. Щоб люди знали, що їх не забувають. Ця станція дасть можливість лікарям працювати, а пацієнтам отримувати допомогу».

Раніше такі ж станції отримали Ірпінська амбулаторія №3, Михайлівсько-Рубежівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини та Ірпінський ліцей інноваційних технологій. Їх передали у рамках кампанії «Renewables4Ukraine» зі збору коштів для купівлі та передачі Україні обладнання. Донорами проєкту є прості громадяни із різних континентів.

Андрій Конеченков, голова Правління Української вітроенергетичної асоціації:

«Зібрати гроші не так просто і не так швидко. І по мірі збирання грошей ми звичайно будемо ще докупляти. І ми хочемо охопити не тільки Ірпінську громаду, ми хочемо охопити набагато більше територій України, але Ірпінь у нас залишається на першому місці».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.