Віталій Коваленко: багато творчих колективів з-за кордону хочуть приїхати до Ірпеня

Ірпенем зацікавилась надзвичайно велика кількість творчих колективів з-за кордону. Про це розповів організатор фольклорних фестивалів, культуролог та етнограф Віталій Коваленко у програмі “Нова студія” Інформаційного агентства ITV. Чому ж українські фольклорні колективи так люблять за кордоном?

“Ми відвідали велику кількість країн, серед яких Латвія, Угорщина, Австрія і взяли участь у міжнародних і обласних фестивалях. Нас люблять за український  колорит і за те, що  ми не їздимо на фестиваль з пустими руками. Кожного разу я і колектив веземо з собою короваї, подарунки, сувеніри і цим самим популяризуємо Ірпінь не тільки з пісенної сторони, але й з гастрономічної”, – зазначив Віталій Коваленко.

Віталій Коваленко розповів, що планує у вересні 2019 року організувати міжнародний фольклорний фестиваль в Ірпені і хоче запросити в наше місто фольклорні колективи з міст-побратимів, серед яких  Грузія, Литва, Німеччина і інші. “Адже є  багато колективів які хочуть приїхати в Ірпінь і ця подія буде справжнім етновиром європейської культури”, – додав Коваленко.

Детальніше – у сюжеті:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.