Коцюбинці покажуть ЗМІ як знищується Біличанський ліс

Завтра у Коцюбинському відбудеться зустріч місцевих мешканців з пресою та представниками КП “Святошинське лісопаркове господарство”. Люди планують через ЗМІ показати широкому загалу, що протягом останніх років насправді відбувається у Біличанському лісі, а також чекають пояснень щодо масових вирубок від фактичного управлінця цієї території.

“Ми хочемо почути чому вирубається Біличанський ліс, провести екскурсію для всіх та показати місця вирубки здорових дерев, повалені дерева та місця звалищ сміття, які не вбираються роками та які видно з космосу. Ми хочемо з’ясувати що насправді відбувається у Нацпарку та попередити знищення лісу”, – пояснюють організатори зустрічі.

 

Напередодні мешканці Коцюбинського публічно звернулися до КП “Святошинське лісопаркове господарство”. Представники київського підприємства відреагували на публікацію і пообіцяли, що на зустрічі будуть присутні заступник директора Сергій Данилейко, головний лісничий та начальник дільниці.

 

 

У 2014 році Указом Президента Біличанський ліс отримав статус Національного у складі “Національного природного парку “Голосіївський”. Однак, окрім табличок з назвою, що з’явилися на окраїнах лісу більше нічого не змінилося. З лісу регулярно вивозять якісний кругляк. Такі дії управлінець називає “санітарними чистками”. Проте, як відомо, на території Національного парку будь-яка господарська діяльність строго заборонена. До сьогодні межі Біличанського лісу не винесені в натуру. Це і є головною причиною безкарності людей, що здійснюють вирубки. Тим часом, супутникові знімки доводять, що вирубаних ділянок у Біличанському лісі стає дедалі більше.

Нагадаємо, що Ірпінська міська рада готова фінансувати процедуру винесення меж Біличанського лісу в натуру. Про це заявив Ірпінський міський голова Володимир Карплюк під час прес-конференції в УНІАН. Крім того, на замовлення Ірпеня фахівці Науково-дослідногоі проектного інституту містобудування розробили ескізний проект організації території регіонального парку “Біличанський” в межах Національного парку. Представники Ірпеня пропонували Міністерству екології та керівництву парку “Голосіївський” меморандум про співпрацю, однак останні на таку ініціативу не відгукнулися і назвали її “недоречною”.

 

Усі небайдужі до долі Біличанського лісу зможуть уже завтра о 15:00 побачити на власні очі, що насправді сьогодні відбувається з Нацпарком “Біличанський ліс” і чи потрібна йому допомога.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.