Користувачі провайдера “Бест” скаржаться на низьку якість інтернету

Клієнти інтернет-провайдера “Бест”, власником якого є скандальновідомий Олексій Зіневич, незадоволені сервісом компанії. Вони скаржаться на низьку якість інтернету та відсутність належного реагування технічної підтримки на їх звернення. 

“Ось уже протягом півроку є стабільні трабли з доступом до інету і необхідністю перезавантажувати по 100500 раз роутер. Вірніше його, тобто доступу, немає взагалі. Провайдер Бест каже за те, що нібито користувачі купують дешеві роутери і тому виникають такі проблеми. Відповідь одна для всіх, як під копіювання, а я знаю, що зверталася до них досить велика кількість користувачів. Дзвоню в техпідтримку -безрезультатно, відповіді немає”, – пише у соцмережі користувачка Маріанна Жоган.

Втім, це не перший випадок нарікання на низьку якість обслуговування “Бесту”. Останнім часом кількість незадоволених користувачів значно збільшилась. Через відсутність реакції компанії вони змушені публікувати свої звернення у соцмережі.

 

Як відомо, Олексія Зіневича та його компанію неодноразово звинувачували й у безпідставному порушенні прав споживачів. Так, у 2015 році до Антимонопольного комітету України звернувся клієнт “Бесту” Костянтин Коверзнєв з проханням відреагувати на протиправні дії монополіста. За прямою вказівкою Зіневича цьому споживачеві не надавалися інтернет-послуги, незважаючи на те, що він сплатив за них наперед. 

З “Бестом” пов’язаний скандал і зі “зливом” даних абонентів. У 2014 році провайдер передав базу телефонних номерів абонентів передвиборчому штабу Анатолія Федорука. Тоді ж абонентам почали телефонувати невідомі та агітували на його підтримку. У жовтні 2016 року, коли прокуратура почала активно займатися земельними справами в Бучі, користувачі провайдера отримували СМС-запрошення на віче на підтримку Федорука. А у липні цього року ситуація з незаконним використанням персональних даних повторилася. На телефони абонентів “Бесту” розсилалися запрошення на організовані Зіневичем акції.

Користуючись можливостями монополіста, компанія “Бест” дозволяє собі жорстоко посягати на свободу слова на Приірпінні, а сам Зіневич став найбільшим ворогом свободи слова в регіоні. У 2016 році за наказом Олексія Зіневича для користувачів “Бесту” були заблоковані сайти “Зоря Приірпіння”, “Ірпінь онлайн”, “Правда Ірпеня” та офіційний ресурс Ірпінської міської ради. Під натиском громадськості Зіневич здався та був змушений розблокувати ресурси.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.