Коцюбинські “активісти” замовчують факт вирубки Біличанського лісу

Відомі “активісти” Коцюбинського  Ірина Федорів і екс-голова селища Ольга Матюшина замовчують про спроби вирубки Біличанського лісу. Про це розповіла депутат Коцюбинської селищної ради Катерина Ющенко.

Як відомо, нещодавно в мережі Інтернет з’явилася інформація щодо спроб Київради вирубати 7 га Біличанського лісу задля будівництва транспортної розв’язки. Стаття на цю тему з’явилася на сайті Руху “Чесно”. У ній журналіст Сергій Огородник пише, що активісти вже забили на сполох.

“Чому про це не написала і не пише “велика захисниця” Біличанського лісу Ірина Федорів? Вона лише поширила цю статтю із дуже скромним коментарем. Зазвичай при згадках про ліс, статті Ірини з’являються і на Українській правді і, обов’язково, на сайті Громада Приірпіння. Зараз жодних згадок там немає. Не бачимо ми і закликів підніматися і йти боронити ліс від Ольги Матюшиної, яка нещодавно у програмі «Нові лідери» «доводила» всій країні, як щиро вона любить ліс. Мовчить на своїй сторінці й нардеп Ольга Червакова, яка начебто подала якийсь запит в правоохоронні органи про перевищення повноважень Київради… Хоча згадайте, ще донедавна всі вони переконували, що Біличанський ліс і так належить Києву і остерігатися нічого не потрібно! Зараз риторика зовсім інша. Чи схоже це на сполох активістів? Де голосні обурення? Де колективні заяви в поліцію і прокуратуру? Де мітинги під Київрадою? Кілька поширень цієї статті отримали до десятка коротких скромних коментарів від команди Ольги Матюшиної і все. Хоча ще нещодавно вони писали, що навіть виїзд з Коцюбинського не варто розширювати, бо доведеться зрубати кілька дерев. А тут мова іде про 7 га!!!”, – заявила Катерина Ющенко.

Читайте також: Катерина Ющенко: Матюшина ганьбить проект “Нові лідери”

За словами депутатки, все це виглядає як “випробовування ґрунту” перед серйозними діями. “Схоже, Київ і справді вирішив незаконно розпорядитися землями Нацпарку і невдовзі почати там будівництво. Зараз очікують реакцію людей. І в першу чергу мешканців Коцюбинського. Потім Ірина Федорів, Ольга Матюшина і Ольга Червакова скажуть “ну ми ж писали про це, попереджали”… А я хочу попередити теж! Київрада не має жодного права розпоряджатися землями Нацпарку! І ми цього не дозволимо! Сподіваюся, ті мешканці Коцюбинського, які були впевнені, що Київ не зачепить наш ліс при приєднанні нарешті зрозуміють, що саме заради цього нас намагаються поглинути. Якщо зараз Київ нікого не питає, то про що можна говорити далі? Закликаю усіх мешканців Коцюбинського відслідковувати це питання і стежити за перебігом подій! У свою чергу зробимо все можливе, щоб не допустити зазіхання Київради на Біличанський ліс!”, – зазначила Катерина Ющенко.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.