Київщина долучилася до зведення фортифікаційних споруд у зоні АТО

Стратегічний задум Міноборони – звести по лінії розмежування більше трьохсот сучасних фортифікаційних укріплень. Для цього держава виділяє 850 мільйонів гривень. Кожна з областей, за планом, має зробити свій внесок у цю справу з посилення обороноздатності країни.

Кожен із 24 регіонів вахтовим методом забезпечує зведення «захисної оболонки» для тих, хто несе цілодобову воєнну вахту на Донбасі. Київська область має здати під ключ 16 фортифікаційних споруд. Нині одночасно розпочато будівництво восьми з них. У спорудженні беруть участь будівельні загони Київщини.

План-схема однієї з фортифікаційних споруд вражає масштабами та обсягами робіт. Зведення структурних елементів кожної сучасної фортеці – окопів, укриттів, ходів сполучення, вогневих точок, капонірів для техніки, бліндажів, командних пунктів тощо – потребує чіткого інженерного розрахунку та копіткої праці будівельників.

Голова облдержадміністрації Володимир Шандра щойно повернувся з робочої поїздки на Донбас:

– Нашим будівельникам організовано нормальне харчування, у них пристойні умови проживання. Одне з найважливіших завдань – забезпечення їхнього надійного захисту від будь-яких ворожих проявів.

Як підкреслює Володимир Миколайович, обговорювалося й питання гарантованого постачання будматеріалів із Київщини. Як це не дивно, але такі поставки будуть дешевшими: область має потужну будівельну індустрію, у неї достатньо запасів промислової деревини та інших матеріалів, які нині в дефіциті в зоні АТО. Тому доставляти їх на об’єкти, навіть з урахуванням транспортних витрат, дешевше, ніж використовувати з місцевих будівельних ринків.

– Чим сильнішою буде армія, міцнішими фортифікаційні споруди, тим менш вірогідними будуть спроби захоплення Донбасу, – додає губернатор області Володимир Шандра.

Київщина долучилася до зведення фортифікаційних споруд у зоні АТО

Київщина долучилася до зведення фортифікаційних споруд у зоні АТО

Джерело: http://chask.net/

Bookmark the permalink.

Comments are closed.