Карплюк: Голова Коцюбинської ТВК підробила виборчі бюлетені

Голова територіальної виборчої комісії в Коцюбинському Людмила Демченко грубо порушила виборче законодавство – підробила бюлетені, – повідомив Ірпінський міський голова, лідер партії “Нові Обличчя” Володимир Карплюк.

“Я відповідально заявляю, що голова селищної ТВК Людмила Демченко грубо порушила виборче законодавство, адже без рішення ТВК самостійно замовила виготовлення бюлетенів в компанії, про яку більшість членів ТВК дізналося лише вчора, коли бюлетені були надруковані. У зв’язку з цим, 13 липня було подано заяву про кримінальне правопорушення в поліцію і прокуратуру, а законність виготовлення цих бюлетенів і можливість їх подальшого використання буде встановлена ​​судом. Якби наші опоненти були впевнені в своїй перемозі, вони б не наважилися фальсифікувати бюлетені”, – сказав Володимир Карплюк.

55-640x360

Ірпінський міський голова також підкреслив, що партія “Нові Обличчя” жодного разу не дозволяла собі будь-якого незаконного втручання в хід виборчого процесу. “Між тим, ми звідусіль отримуємо звістки, що правоохоронні органи отримують неформальні команди від народного депутата Ольги Червакової здійснювати тиск на роботу членів виборчих комісій і команди “рвати” представників партії “Нові Обличчя”. Ми переконливо просимо керівництво всіх правоохоронних структур не допустити використання їх даними народним депутатом як інструмент для політичної розправи”, – звернувся лідер Нових Облич”, звертаючись до правоохоронців, і сказав, що будь-які розмови про приєднання Коцюбинського до Ірпеня є маніпуляцією, адже на сьогодні селище Коцюбинське, як і п’ятдесят років тому, адміністративно підпорядковане місту Ірпінь.

Нагадаємо, що вибори депутатів Коцюбинської селищної ради були оголошені на підставі постанови Верховної Ради України, яке ініціювала нардеп Ольга Червакова. Ряд правозахисників критикував скандальну депутатську ініціативу Червакової, а Вищий адміністративний суд України і Верховний суд України визнали цю постанову про призначення перевиборів депутатів селищної ради незаконною і антиконституційною.

Незаконні вибори селищних депутатів можуть привести до того, що в Коцюбинському буде два селищні ради: новообраний і діючий, повноваження якого підтвердив ВАСУ і Верховний суд України.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.