Кабінет Міністрів України спростить вихід із самоізоляції

13766

Міністерство охорони здоров’я внесе зміни у медичні стандарти щодо самоізоляції людей з підозрою на СOVID-19.  А для внесення пацієнтів до категорії “одужали” вже зараз вистачає одного негативного ПЛР-тесту та відсутності клінічних симптомів. 

Про це на брифінгу МОЗ повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“На цьому тижні в стандарт медичної допомоги, в алгоритм тестування будуть внесені зміни, і самоізоляцію ми можемо дозволити залишати на 14 день без проведення тестування методом ПЛР, в разі, якщо будуть відсутні клінічні симптоми. А також тестування методом ПЛР буде зсунуто на сьомий-дев’ятий день, і це дозволить також в разі негативного результату завершити самоізоляцію, не чекаючи 14 дня”, – вказав він.

Ляшко зазначив, що додатково безкоштовне ПЛР-тестування проводиться особам, які одужали від коронавірусної хвороби. Сьогодні достатньо одного негативного ПЛР-тесту та відсутності клінічних симптомів, для того, щоб людина потрапляла до категорії “одужали”.

“Тому звертаюсь до усіх, хто сьогодні перехворів на коронавірусну хворобу, але продовжує знаходитись на амбулаторному лікуванні: зараз якщо у вас відсутні клінічні симптоми, зателефонуйте до свого сімейного лікаря і проконсультуйтеся з ним. Чи не пора вам викликати мобільну бригаду, яка забере зразок біологічного матеріалу і доставить його на тестування в лабораторію”, – підсумував головний санлікар.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.