“Ірпіньводоканал” – гордість Ірпеня

Після суттєвої перевірки Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, протягом останніх місяців перевірила 36 комунальних підприємств України. Про це повідомляє Ірпінський міський голова Володимир Карплюк у своєму блозі.

“Кожне з нещодавно перевірених КП було оштрафовано за ті чи інші порушення. Крім одного, і це “Ірпіньводоканал”. Як нам це вдалося? Формула проста: викорінення корупції, конкурентоспроможні додаткові послуги, сучасні технології та нові ідеї” – наголошує Карплюк.Prevyshenie1

 

На сьогодні українські комунальні підприємства часто мають мільйонні борги, застаріле обладнання, деморалізовані колективи і жодних зрушень багато років. Ці та інші фактори негативно впливають на розвиток міста, його економічний стан та соціальну думку його мешканців.

За короткий час в Ірпені було створено антипод “стандартним” підприємствам.
За словами мера, вже найближчим часом “Ірпіньводоканал” планує витратити понад три мільйони гривень із власних коштів на вдосконалення системи водопостачання та водовідведення. Відповідну інвестиційну програму на 2017 рік затвердили рішенням виконавчого комітету Ірпінської міської ради. У рамках цієї програми будемо й надалі покращувати якість послуг підприємства, а також за рахунок економії зменшувати їх собівартість.

загружено

“Уже з нового року стартує переоснащення підвищувальних та каналізаційних насосних станцій. Насосні агрегати, які сьогодні потребують більш ніж 80 кВт електроенергії, будуть замінені на сучасні з удвічі меншими енергозатратами” – пише Карплюк. До плану заходів уже внесено продовжувати оновлювати старі труби. Саме від цього у першу чергу залежить стан води, що тече з кранів споживачів. Цей процес було запущено ще рік тому. Звичайно, аби повністю замінити старі комунікації в Ірпені, Бучі та селищах Гостомель і Ворзель піде не один рік. Проте, спостерігаючи за темпами розвитку КП “Ірпіньводоканал”, можна сказати, що це станеться раніше, аніж вважалося торік.

Більше того, одним із основних пунктів інвестиційної програми є побудова обіцяних владою станцій знезалізнення води. Перші дві запрацюють у пункті підйому та резервування води “Прогрес” та у мікрорайоні Стоянка. За словами очільника міста, розробка проектної документації цих об’єктів уже на фінішній прямій.

images

Уже незабаром вони проходитимуть фахову експертизу. А вже наступного року ірпінчани зможуть пити просто з-під крану очищену не тільки від заліза, а й від сірководню, марганцю та алюмінію воду!

Нагадаємо, що станом на сьогодні працівники водоканалу у Центрі надання адмінпослуг обслуговують найбільше споживачів. Тільки за вересень до них звернулося понад тисячу осіб.

А з наступного тижня мешканці Ірпінського регіону зможуть сплачувати за послуги з водопостачання та водовідведення через «Особистий кабінет» на офіційному сайті КП “Ірпіньводоканал”.

“Це все сказано не для того, щоб похвалитися. Це сказано для того, щоб повернути країні віру, щоб довести – ми можемо жити краще!”- Володимир Карплюк. 

rabota-onlayn-v-internete-bez-vlozheniy-1024x775

Bookmark the permalink.

Comments are closed.