Ірпінський ліцей «Лінгвіст» отримав підручники від японських друзів (відео)

Оплесками та усмішками учні Ірпінського ліцею «Лінгвіст» зустрічають дорогих гостей. До ліцею завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі та Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. Не з порожніми руками, а із сотнями підручників: з української мови, української та зарубіжної літератури. Всі ці підручники для учнів 5-х класів.

Оксен Лісовий, Міністр освіти і науки України:

«Підручники – надзвичайно важлива для нас підтримка. Ми знаємо, що ми відстали в друку підручників через ті кілька років, в які ми не мали достатнього фінансування. На сьогодні ми наздоганяємо цю потребу. Наші партнери, і зокрема Японія нам закриває цю потребу. П’яті класи: українська мова, література, зарубіжна література. Вони взяли це на себе і зробили».

Ці підручники Міністерству освіти і науки України передало Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA). Загалом JICA надрукувало та передало понад мільйон книг у 23 області України.

Мацуда Кунінорі, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні:

«Я був шокований у якому стані ця та інші школи міста були 2 роки тому після бойових дій. Але сьогодні я щасливий бачити дітей, як вони усміхаються, навчаються. Тож ми маємо всі підстави продовжувати допомагати українським дітям», – поділився Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

Під час візиту гостей, учні Ірпінського ліцею «Лінгвіст» також поспілкувалися онлайн із учнями однієї з японських шкіл. 

Артем Комар, учень Ірпінського ліцею «Лінгвіст»:

«Я хочу відзначити, що японська делегація сьогодні проявила неймовірну повагу до нас у тому числі. Адже такої пошани стосовно нашої мови, наших традицій і наших дітей я ще не бачив».

Матвій Самойленко, учень Ірпінського ліцею «Лінгвіст»:

«Я дуже вражений, я давно захоплююся японською культурою. Дуже люблю Японію, люблю їхніх людей і хотів би завітати до Японії».

Валентина Антоненко, директорка Ірпінського ліцею «Лінгвіст»: 

«Наші дорогі японські друзі, які у важкий час для нашої країни протягнули нам руку допомоги та підтримки. Це надзвичайно важливо, адже ми знаємо, що справжні друзі пізнаються у біді».

Варто зазначити, від початку повномасштабної війни в Україні Японія, окрім освітніх, реалізовує ряд інших проєктів підтримки. Зокрема, Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) раніше передавало Ірпеню дві партії спецтехніки для демонтажу зруйнованих будівель.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.