Ірпінський православний хор переміг у міжнародному фестивалі

Ірпінський православний хор отримав міжнародне визнання. Про це повідомляє Ірпінська міська рада.

У фестивалі брали участь 34 колективи – церковні та світські хори й ансамблі – із Білорусі, України, Росії, Сербії, Чорногорії, Македонії, Румунії, Польщі та Узбекистану.

До конкурсної програми ірпінського хору входила низка творів: “Задостойник Богоявленню” Києво-Печерського розспіву, стихира “Зряще мя безгласна” М. Строкіна, “Трисвяте” К. Стеценка,  “Віватна сюїта” анонімного автора XVIII ст., колядка “Тешуть теслі” в обробці В. Жданкіна.

“Ми вперше виступали у Гродно. Дуже раді перемозі, боротьба була непроста. Повеземо звідси великий досвід, любов і гостинність”, – сказала після нагородження регент хору Анна Кифенко.

Хористи дуже вдячні головному спонсору поїздки – Ірпінському міському голові Володимиру Карплюку та його команді, а також настоятелю Свято-Миколаївського храму протоієрею Андрію Клюшеву, духовенству та прихожанам – за молитовну й моральну підтримку.

Довідка: Щорічний фестиваль “Коложский Благовест” був заснований у 2002 році. Його назва пов’язана з духовною й архітектурною перлиною Гродна – Коложською церквою на честь святих Бориса і Гліба, збудованою у XII ст. У 2011 р. фестиваль отримав статус міжнародного. У складі журі конкурсу – священнослужителі зі спеціальною музичною освітою, професори, доценти і викладачі вищих музичних навчальних закладів, композитори, хормейстери, керівники хорових колективів із Білорусі, України, Румунії, Росії, Франції та Польщі. Україну в журі представляв професор Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова, заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства, кандидат богослів’я, регент Свято-Троїцького Іонинського монастиря в м. Києві протоієрей Димитрій Болгарський.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.