Ірпінський лучник взяв участь у міжнародному фестивалі

У Національному музеї народної архітектури та побуту України “Пирогово” відбувся міжнародний лучний фестиваль “Влучна Традиція 2018“. Вже втретє такі змагання організовує Всесвітня федерація традиційної стрільби з лука в Україні, головний осередок якої знаходиться в Ірпені. Про це повідомляє Інформаційне агентство ITV.

У перший день змагань найбільшу кількість балів набрав досвідчений лучник з Ірпеня Віталій Нетяга. У подарунок він отримав англійський довгий лук від відомого майстра з Великобританії Лі Анкерса.

Загалом до Пирогово з’їхалися понад сотня лучників з різних куточків України, а також зі США, Південної Кореї, Китаю, Тайваню, Турції, Греції, Кіпру, Республіки Білорусь, Польщі, Литви, Молдови, Узбекистану. Змагалися у чотирьох видах традиційної стрільби з лука: стрільба на дальні відстані, стрільба по рухомих цілях, стендова стрільба та практична стрільба (імітація полювання).

Як відомо, з ініціативи президента Всесвітньої федерації традиційної стрільби з лука в Україні, ірпінця Юрія Трофімова змагання зі стрільби з лука регулярно проходять і в Ірпені. Крім того, Федерація завжди долучається до міських соціально-культурних заходів, навчаючи дітей, молодь і популяризуючи цей вид спорту.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.