Кажуть, що в Ірпені знайшли газ

ПАТ “Укргазвидобування” може почати розробку Ірпінського газового родовища. Така новина сьогодні зранку з’явилася на сайті “Экономические известия”.

“ПАТ “Укргазвидобування” зацікавлене у розробці нових газових родовищ у Київській області. Пріоритетним напрямком стане Ірпінське газове родовище, виявлене у результаті спільних досліджень з буровим управлінням компанії SOCAR (Держнафтокомпанія Азербайджану, ДНКАР)”, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що для розробки родовища «Укргазвидобування» створить спільне підприємство з ПАТ «Київоблгаз». Крім метанового газу, планується видобуток газового конденсату і нафти. Найближчим часом планується будівництво газопровідних магістралей до міст і промислових центрів України: Ірпінь – Київ – Полтава / Харків і Ірпінь – Київ – Запоріжжя / Дніпропетровськ.

“З 2025 року Київська область буде повністю забезпечена газом, який видобуватиметься на Ірпінському родовищі. Ірпінське газове родовище – одне з найбільших на Україні газоконденсатних родовищ, розташоване в заплаві річки Ірпінка Київської області. Запаси метанового газу становлять понад 7 млрд кубометрів”, – пишуть “Экономические известия”.

Хочемо зауважити, що на офіційному сайті ПАТ “Укргазвидобування” інформації про проведення будь-яких досліджень та про перспективу розробки родовища у поймі річки Ірпінь – немає. В Ірпніьскій міській раді на разі коментарів з цього приводу не дають. Однак, як відомо, жодних повідомлень про схожі дослідження поруч з містом Ірпінь не надходило.
“Правда Ірпеня” звернулася до ПАТ “Укргазвидобування” за офіційним підтвердженням чи спростуванням цієї інформації.

regnum_picture_146856089694994_normal

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.