Ірпінська Мунварта та ДСНС проводять аеромоніторинг для запобігання пожеж в екосистемах

Рятувальники Бучанського районного управління ГУ ДСНС спільно з фахівцями Муніципальної варти Ірпеня здійснюють аеромоніторинг територій Ірпінської громади. Такі заходи проводять для запобігання виникненню пожеж в екосистемах. Про це інформують у Бучанському управління ДСНС.

«Саме в період вихідних та в зв’язку із настанням сонячної погоди все більшість громадян відвідує відкриті простори природи заради відпочинку, зокрема це природні екосистеми – лісові масиви, заплави річок, торфовища та прибережні ділянки водойм. Проте не завжди відпочинок є безпечним. Більшість громадян нехтуючи заборонами рятувальників, провокує виникнення пожеж у природніх екосистемах, які часто набувають значних розмірів завдяки швидкому розповсюдженню полум’я по сухій рослинності чи опалому листі», — розповідають в ДСНС.

Фахівці проводять аеророзвідку на заздалегідь визначених територіях, де вже були пожежі раніше. Після виявлення загорання на місце виїжджає спеціальна група, до якої входять представники Мунварти, Ірпінської міськради, Національної поліції, ДФТГ та рятувальники ДСНС.

Якщо на місці знаходять паліїв сухостою, їх попереджають про наслідки таких дій та про покарання. У ДСНС зазначають, що за самовільне випалювання сухої рослинності передбачено адміністративну відповідальність, а за спричинення тяжких наслідків — кримінальну.

«Будьте обережні, дбайте про пожежну безпеку, бережіть своє життя та навколишнє середовище та спільно вживаймо заходів до правопорушників!», — закликають у ДСНС.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.