Ірпінська міськрада затвердила оновлений генплан міста


Депутати Ірпінської міської ради схвалили оновлення генерального плану міста. За це рішення вони проголосували сьогодні, 19 грудня, на сесії міськради. Про це повідомляє Gazeta.ua.

Як зазначалося на сесії, головні напрямки ухвалених змін – врятування зелених зон і створення нових парків та рекреаційних територій, відведення ділянок для будівництва нових шкіл і дитсадків, збереження приватного сектору, винесення багатоповерхової забудови за межі центральної частини міста тощо.

Оновлений генплан передбачає зміну цільового призначення п’яти великих ділянок загальною площею близько 40 гектарів із багатоповерхової забудови на створення паркових зон. Це, зокрема, території при в’їзді в Ірпінь з боку Романівки, ділянки, відомі як “парк Стельмаха” і “заповідник Мужеловський”, та зелена зона в районі вулиці Котляревського і Чехова.

Унаслідок перемовин із власниками розподіленої раніше землі нинішній міській владі вдалося домовитися про виділення ділянок для будівництва 6-ти комунальних шкіл та 14-ти дошкільних закладів, що відображено в новій версії генплану.

Всупереч неправдивій інформації, яка розповсюджувалася останнім часом у соцмережах, приватному житловому сектору жодним чином не загрожує наступ багатоповерхівок. Відповідна заборона закріплена в оновленому генеральному плані, наголосив у коментарі журналістам головний архітектор Ірпеня Михайло Сапон.

За його словами, інформація щодо планів сьогоднішньої міськради віддати заплаву річки Ірпінь під багатоповерхову забудову, також є фейком, адже вся територія заплави була розподілена ще у 2006–2014 роках.

Як відзначив, у свою чергу, голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк, нині міська влада навпаки робить усе можливе, щоб використати заплавні землі з рекреаційною метою. Зокрема, новим генпланом передбачено продовження новозбудованої набережної як у напрямку Романівки, так і в бік Гостомельського шосе. Таким чином, набережна з відповідною інфраструктурою стане однією з головних туристичних принад Ірпеня.

Нагадаємо, робота над проектом оновлення генерального плану Ірпеня розпочалася у 2017 році. Проект був підтриманий жителями міста, які взяли участь у громадських слуханнях 30 листопада ц. р.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.