Ірпінських школярів навчать кібербезпеці

В Ірпені стартував перший в регіоні освітній проект у сфері кібербезпеки. Школярів будуть навчати правилам безпечного поводження з комп’ютерною технікою та в мережі інтернет. Перша зустріч тренера з кібербезпеки з учнями відбулась у школі № 2.

Цей освітній проект розробила Ірпінська агенція розвитку спільно з молодіжною громадською радою. Підтримку надали Українська академія з кібербезпеки та компанія Sisko.

“Найзагрозливіше як на мене є те, що люди не завжди усвідомлюють, як правильно поводитись з своїми особистими даними, як потрібно їх захищати і як відповідально необхідно до цього ставитись. Адже наслідки можуть стосуватись не тільки дітей, але й батьків, братів, сестер. В цьому я вбачаю велику проблему”,- зазначила Марта Яцишин, яка є тренером з кібербезпеки.

Заступник Ірпінського міського голови з гуманітарних питань Олена Чернявська вказала на те, що до цього проекту залучатимуться всі школи нашого регіону, адже кожна дитина повинна знати і розуміти – що таке інформаційний простір і суспільство, які є ризики в результаті користування інтернетом.

Детальніше – в сюжеті:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.