Ірпінські школярі відзначили День поезії

33 юні поети Приірпіння взяли участь у міському конкурсі читців власної поезії. Організатор цього літературного свята – управління освіти і науки Ірпінської міської ради – приурочив його до Всесвітнього дня поезії, який, за ініціативою ЮНЕСКО, щороку відзначається 21 березня. Учасники творчого змагання представляли десять шкіл, ірпінський і коцюбинський ліцеї та заклади позашкільної освіти.

Конкурс пройшов в Ірпінській центральній міській бібліотеці для дітей. Вела його спеціаліст управління освіти й науки Тетяна Панасюк. Тематичний діапазон творів дітей і підлітків був широким – і пейзажна лірика, і громадянсько-патріотична, і зодягнені в поетичну форму особистісні переживання, і спроби філософського осмислення життя, і гумор. Юні автори експериментували з формами віршів і способами римування, пробували свої сили в різних жанрах. Деякі яскраво виступили як читці, виявивши неабияку артистичність.   

Без відзнаки не залишився ніхто: журі визначило за кількістю балів групу переможців, але всіх учасників конкурсу відзначили грамотами.

“Поезія – це найвища форма літературної діяльності, бо в маленькому тексті має бути сконцентрована дуже велика думка. Це дано не кожному. Вам – дано. Величезна вам подяка, і ми чекаємо від вас великих творів у маленькому форматі”, – сказав, підбиваючи підсумки, член журі, керівник літературної студії школи №18, письменник Станіслав Рем (справжнє ім’я – В’ячеслав Рибаков).

У складі журі були також керівник гуртка “Рідне слово” Центру творчості дітей та юнацтва Інна Литвиненко, заступник головного редактора газети “Ірпінський вісник” Володимир Бобечко та голова Ради лідерів учнівського самоврядування шкіл Приірпіння Наталія Чайка.


Bookmark the permalink.

Comments are closed.