Ірпінські лікарі звернулись до пацієнтів з проханням повернути амбулаторні карти

Амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, які працюють в Ірпінському регіоні, опублікували звернення до пацієнтів на фейсбук-сторінці «Сімейний лікар. Ірпінь» і попросили їх терміново повернути амбулаторні карти, які вони залишили в себе. Про це повідомило інформагентство  ITV.

«Шановні наші пацієнти! Нагадуємо, що ваші амбулаторні карти є медичною документацією, що належить медичному закладу та має зберігатись у його реєстратурі. Незабаром наш заклад буде перевіряти Фонд соціального страхування – на рахунок правильності виписки лікарняних листів. Однією з вимог перевіряючого органу є наявність амбулаторної карти пацієнта на час перевірки. За відсутності цього документа на лікаря може бути накладений штраф на суму лікарняного листа. Отож ми звертаємось до вас із проханням: поверніть, будь-ласка, амбулаторні картки до реєстратури амбулаторії, в якій обслуговуєтесь, якнайшвидше!» – сказано у зверненні.

Ірпінські лікарі наголосили, що відсутність у медзакладі амбулаторної карти пацієнта може стати причиною накладення штрафу на сімейного лікаря.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.