Ірпінські комунальники рятують зелень у період спеки

Щоранку з першими променями сонця ірпінські комунальники поливають зелені зони міста. Десятки клумб, дерев та газонів потрібно освіжити до настання спеки. Тому працівники підприємства «УЖКГ “Ірпінь”» вирушають на полив уже о п’ятій ранку.

«Недоцільно поливати, коли дуже велика спека, тому ми намагаємося працювати або рано-вранці, або виїжджаємо після восьмої години вечора», – розповів Дмитро Сухомлин, заступник директора КП «УЖКГ “Ірпінь”» із питань благоустрою міста.

Полив здійснюється за допомогою комбінованої багатофункціональної демісезонної вантажівки. І зараз таких по всьому місту працює три.

У бочку для поливу вміщується 10 кубометрів води. Цього вистачає на пів години роботи – якщо мити дорогу, та приблизно на дві години – якщо поливати газон. Різниця дуже відчутна. Все залежить від інтенсивності тиску води, який регулюється за допомогою спеціальних лійок на вантажівці.

Сезон поливу зелених зон триватиме до осені, поки не похолоднішає. А інтенсивність залежатиме від погодних умов: якщо будуть дощі – рідше, якщо ж буде сонячно – поливатимуть кожного дня.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.