Ірпінська Рада ветеранів АТО й Фіскальний університет налагоджують співпрацю

Ірпінська Рада ветеранів АТО та Університет державної фіскальної служби України найближчим часом підпишуть угоду про співпрацю. Такої домовленості було досягнуто під час сьогоднішньої зустрічі атовців із в. о. ректора Університету Антоном Монаєнком. Про це розповів Антон Головенко – випускник цього вишу, учасник бойових дій на Сході України, голова депутатської комісії Ірпінської міськради, до компетенції якої належать питання освіти та соціального захисту ветеранів.

«Домовились підготувати та вже найближчим часом підписати угоду про взаємодію між Університетом та Радою АТО. На що саме можуть розраховувати наші ветерани? Перш за все – це професійний супровід всіх ветеранів, які проявлять бажання вступити до Університету державної фіскальної служби України. З боку вишу ветерани та діти з родин загиблих отримають максимальне сприяння у можливості пільгового навчання. Також домовилися про можливість спортивної реабілітації на відповідних спортивних об’єктах Університету. Також планується відкрити на базі нашого ветеранського офісу прийом правників юридичної клініки Університету, щоб надавати юридичну допомогу всім ветеранам та родинам загиблих Героїв», – написав Антон Головенко на своїй сторінці у фейсбуці.

Він зазначив, що в планах керівника вишу – «відкрити спеціалізований податковий ліцей, який зможе готувати у тому числі й діток наших ветеранів та дітей загиблих до вступу до УДФСУ».

«Був приємно вражений відкритістю ректора та зацікавленістю співпрацювати в напрямку реабілітації та соціалізації наших ветеранів у мирному житті. Мені ця зустріч дуже сподобалась. Вона була продуктивна і по суті», – підкреслив депутат.

Ветерани подарували Антону Монаєнку прапор своєї організації, «який завжди нагадуватиме у стінах вишу про подвиг багатьох ірпінських Героїв».

Як відомо, 8 лютого Ірпінський міський голова Олександр Маркушин та Антон Монаєнко підписали Меморандум про співпрацю між міською радою та Унівеситетом. У рамках цієї співпраці планується, зокрема, профорієнтаційна робота з майбутніми абітурієнтами в ірпінських школах, залучення фахівців і студентів вишу до безкоштовних юридичних консультацій в міському Центрі надання адміністративних послуг, ремонт спорткомплексу та гуртожитку Університету, облаштування студентського скверу на перетині вулиць Університетської та Садової.

Джерело: Інформаційне агентство ITV

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.