Ірпінець Андрій Довбуш здобув третє місце на Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики

Ірпінець Андрій Довбуш завоював бронзову медаль на ХІІІ Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики, яка проходила в угорському місті Кестхей із 2 по 10 серпня. Про це повідомляє Інформаційне агентство ITV.

Хлопець виступав у складі команди юних українських науковців. Загалом участь в Олімпіаді брали 270 юнаків і дівчат із 47 країн. Змагання включало чотири тури  теоретичний, практичний, спостереження за зоряним небом та командний. До срібної медалі Андрію не вистачило лише трьох балів. 

Як повідомляється, Андрій Довбуш навчався в ірпінській школі №17. Тоді й захопився фізикою (вчителем був Віталій Дерев’янко  нині Почесний громадянин Ірпеня). Поштовх для реалізації свого потенціалу хлопець отримав на заняттях із Павлом Клименком, засновником “Craft School Irpin”. А в Українському фізико-математичному ліцеї університету ім. Т.  Шевченка заслужений учитель України Андрій Сімон та інші досвідчені педагоги розвинули й відшліфували його талант.

Сьогодні Андрій — уже студент факультету комп’ютерних наук та кібернетики Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.