Ірпінців запрошують на профілактичний огляд до лікаря-офтальмолога

В День профілактики глаукоми, 5 і 6 березня 2018 року, з 9.00 до 13.00 години мешканці регіону запрошуються в Ірпінську міську поліклініку (каб. 222) для здійснення контролю внутрішньоочного тиску позачергово та безкоштовно.

Лікар-офтальмолог вищої категорії Друшляк К.В. Контактний телефон – реєстратура – (04597) 61640, 61568.

За даними ВООЗ, близько 285 мільйонів людей по всьому світі страждають від порушень зору, з них 39 мільйонів вражені сліпотою. Утім встановлено, що у 80% випадків можна уникнути сліпоти. На першому місці причин придбаної сліпоти є глаукома.

Глаукома – це хронічне захворювання, яке характеризується поступовою втратою зорових функцій, що призводить до сліпоти. Більше 50% хворих не знають, що у них є симптоми глаукоми і звертаються до лікаря надто пізно. Глаукома супроводжується підвищенням внутрішньоочного тиску і зниженням зору, що без належного лікування і засобів профілактики може закінчитися сліпотою у пацієнта.

Потрібно пам’ятати про те, що глаукома утворюється найчастіше у віці 40 років і більше, а це означає, що люди старше 40 років входять до групи ризику, і в першу чергу підлягають обов’язковому профілактичному огляду у лікаря офтальмолога 1 раз на рік, а люди з обтяженою спадковістю і наявністю факторів ризику у віці більше 30 років. Важливими факторами ризику являються: атеросклероз, гіпертонічна хвороба, цукровий діабет. Такі захворювання можуть призвести до погіршення кровотоку в очах і тим самим до розвитку глаукоми.

Тому важливо щорічно відвідувати офтальмолога, а при наявності ознак на глаукому контроль повинен здійснюватися частіше.

Сліпота на глаукому невиліковна. Проте, своєчасна діагностика та адекватне лікування з регулярним контролем допомагають зберегти зорові функції. Бережіть себе!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.